κρουαζιέρας, ΕΕΚΦΝ, Healthy

Νέα προβλήτα κρουαζιερόπλοιων πρόκειται να κατασκευαστεί στα Νησιά Κέιμαν. Η κυβέρνηση των νήσων επέλεξε την Verdant Isle Group ως τον προτιμώμενο πλειοδότη για την κατασκευή της νέα προβλήτας, έργο που εκτιμάται στα 240 εκατομμύρια δολάρια. Η Verdant Isle έχει υπό την κατοχή της τις Carnival Corp. και Royal Caribbean Cruises καθώς και διάφορες τοπικές εταιρείες, σύμφωνα με την Cruise Industry News.

Ωστόσο, παρά την χρηματοδοτική συμμετοχή που θα έχουν οι δύο μεγάλες εταιρίες στην κατασκευή, δεν θα έχουν το μονοπώλιο στην εγκατάσταση. Ο πρωθυπουργός των Νήσων Κέιμαν, Alden McLaughlin δήλωσε ότι ο νέος λιμένας “θα τον διαχειρίζεται και θα ανήκει στην Λιμενική Αρχή για λογαριασμό των πολιτών των Νήσων Κέϊμάν“.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Carnival, την Royal Caribbean και την First Caribbean International Bank.

Αυτή είναι μια στιγμή που η πλειονότητα των ανθρώπων στα Νησιά μας περίμενε εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια“, δήλωσε ο McLaughlin. “Βεβαίως, κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται από το 2000 έχει υποσχεθεί ένα λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια στο εκλογικό της πρόγραμμα ή αποτελούσε μέρος των σχεδίων της“.

Σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, το ζήτημα είναι ένα καυτό θέμα στο νησί και πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα μεταξύ των πολιτών.

Για την βοήθεια αποπληρωμής του λιμανιού, το τέλος των επιβατών για τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα αυξηθεί σε 7,15 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας