Νέα συμφωνία στη ναυτιλία

Νέα συμφωνία στη ναυτιλία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ναυτιλία υπεγράφη κατά τη διάρκεια διμερής συνάντησης  μεταξύ του κ. ΥΝΑΝΠ με τον Υπουργό Μεταφορών της Λ.Δ. της Κίνας κο LI XIAOPENG –μεταξύ της Διοίκησης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Υπουργείου Μεταφορών Λ.Δ. της Κίνας και του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης συναντήθηκε την 15.10.2018 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό Μεταφορών της ΛΔ της Κίνας κ. Li Xiaopeng, κατόπιν πρωτοβουλίας της Κινεζικής πλευράς.

Ο Κινέζος Υπουργός συνοδευόταν από την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue, τον Πρόεδρο της εταιρείας COSCO κ. Xu Lirong, καθώς και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Μεταφορών της Λ.Δ. της Κίνας. Από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ν. Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ, κ. Δ. Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χ. Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης και εκπρόσωποι του Κλάδου Ναυτιλίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Κινέζος Υπουργός αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική επιλογή της κινεζικής κυβέρνησης για ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δυο χωρών στη βάση του υφιστάμενου, εκτενούς θεσμικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ τους (που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Συμφωνία για τις Θαλάσσιες Μεταφορές μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
  • Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Αποτροπή της Φοροδιαφυγής Αναφορικά με τους Φόρους Εισοδήματος,
  • Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς των Ναυτιλιακών Μεταφορών και των Ναυτιλιακών Τεχνολογιών,
  • Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με τη Συνεργασία στον Τομέα των Θαλασσίων Υποθέσεων, καλωσορίζοντας την επικείμενη υπογραφή της
  • Δήλωσης Προθέσεων Συνεργασίας στους τομείς της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Ναυτικής Εκπαίδευσης και Διευκόλυνσης της Ναυτιλιακής Κίνησης μεταξύ της Υπηρεσίας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Μεταφορών της Λ.Δ. Κίνας και του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας