Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May ανακοίνωσε την πρώτη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου ως βασικό παράγοντα στην τουριστική βιομηχανία.

Η νέα συμφωνία θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τον κλάδο, μέσω της δημιουργίας ενός νέου Κέντρου Δεδομένων Τουρισμού. Ο κόμβος θα συγκεντρώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωμένα δεδομένα που θα δείχνουν τις πιο πρόσφατες τάσεις και τον τύπο των δαπανών, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στις επιχειρήσεις να στοχεύουν καλύτερα τους ξένους επισκέπτες.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη δημιουργία 10.000 θέσεων πρακτικής άσκησης για όσους ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πέρυσι, περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεισφέροντας 23 δισεκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία. Μέχρι το 2025, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα προστεθούν επιπλέον 9 εκατομμύρια επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα συμφωνία δεσμεύεται να δημιουργήσει επιπλέον 130.000 δωμάτια ξενοδοχείων για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση υποδομών.

Η συμφωνία περιγράφει επίσης τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως ο πιο φιλόξενος και κατάλληλος προορισμός για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, μέσω της βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της δυνατότητας μετακίνησης σε προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Jeremy Wright, γενικός εισαγγελέας της Αγγλίας και της Ουαλίας για τα Ψηφιακά Μέσα, τον Πολιτισμό, τα Μέσα Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό, είπε: «Σήμερα κάναμε γνωστό το όραμά μας για το μέλλον του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο- αποτελεί μια δέσμευση σε μια βιομηχανία που είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των κοινοτήτων μας, των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο και η συμφωνία αυτή αναγνωρίζει τη σημασία της μεγιστοποίησης των φυσικών πόρων μας. Είμαστε αφιερωμένοι στη στήριξη της δια βίου επαγγελματικής σταδιοδρομίας για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, προσφέροντας καίριες πληροφορίες που θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τελικά θα δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία επισκεπτών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας