Νέα Υόρκη

Στους 65,2 εκατομμύρια ανήλθαν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η NYC & Company.

Η συντριπτική πλειοψηφία εξ’ αυτών (51,6 εκατομμύρια) ήταν Αμερικανοί, ως αποτέλεσμα εσωτερικού τουρισμού, ενώ οι διεθνείς επισκέπτες ανήλθαν σε 13,5 εκατομμύρια. Μέγεθος, που είναι αυξημένο εν συγκρίσει με τους 13,1 διεθνείς τουρίστες που επισκέφτηκαν το Μεγάλο Μήλο το 2017.

Οι Βρετανοί αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πηγή διεθνούς τουριστικού ρεύματος για τη Νέα Υόρκη, καθώς 1,24 εκατομμύρια άτομα την επισκέφτηκαν πέρυσι. Ακολούθησαν οι Κινέζοι (1,1 εκατομμύρια άτομα), οι Καναδοί (1 εκατομμύριο), οι Βραζιλιάνοι (920.000 άτομα) και οι Γάλλοι (807.000 τουρίστες).

Αυτή τη στιγμή, η Νέα Υόρκη κατατάσσεται στην 6η θέση των πιο συχνά επισκεπτόμενων πόλεων από διεθνείς τουρίστες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προκύπτει με βάση την ετήσια μελέτη «Global Destination Cities» της Mastercard.

Σύμφωνα με την τελευταία, η Μπανγκόγκ βρίσκεται στην κορυφή, μπροστά από το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάϊ και την Σιγκαπούρη. Στόχος της επιτροπής τουρισμού της Νέας Υόρκης, είναι κατά το τρέχον έτος να καταφέρει να υποδεχτεί περί τους 67 εκατομμύρια τουρίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας