Το Galata port, ένα νέο λιμάνι κρουαζιερόπλοιων στην Κωνσταντινούπολη, θα ανοίξει το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους μετά από επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Husnu Akhan. Η Galataport, μια κοινοπραξία του Dogus Group και της Bilgili Holding, θα φιλοξενήσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στις 5 Απριλίου 2020 στο κέντρο της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές ακτές των στενών του Βοσπόρου.

Ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας υπέστη πλήγμα το 2016 μετά από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα και μια κρίση με τη Μόσχα, αφού η Άγκυρα κατέρριψε ρωσικό αεριωθούμενο αεροσκάφος στα συριακά σύνορα.

Τώρα ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εισροής συναλλάγματος για την οικονομία της Τουρκίας. Ωστόσο φαίνεται να πραγματοποιείται μια ανάκαμψη χάρη σε βελτιωμένους διπλωματικούς χειρισμούς, παρόλα αυτά τα ξενοδοχεία και τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν αναγκαστεί να μειώσουν τις τιμές για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου τουρισμού, οι ξένες αφίξεις στην Κωνσταντινούπολη αυξήθηκαν πάνω από 13% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το έργο Galata port αναμένεται να φέρει περίπου 500 κρουαζιέρες στην Κωνσταντινούπολη μέσα στο 2021 και να δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Akhan.

Η Dogus Holding ήταν μεταξύ αρκετών μεγάλων τουρκικών εταιρειών που ζήτησαν αναμορφώσεις πέρυσι, όταν η κρίση της λίρας ώθησε την οικονομία σε ύφεση.

Ο Akhan, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του ομίλου Dogus, δήλωσε ότι η ομάδα σχεδιάζει να εκχωρήσει δύο εταιρείες στον τομέα του τουρισμού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρόσθεσε ότι είχε επιτευχθεί λεκτική συμφωνία στις προσωρινές συνομιλίες με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση δανείου ύψους 1,02 δισ. Ευρώ που εξασφαλίστηκε για το έργο Galataport.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας