Ένα έργο-όραμα ετών που αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ποιοτικού, upscale, τμήματος του τουρισμού που υποδέχεται η Κρήτη και δη ο νομός Ηρακλείου φαίνεται πως βρίσκεται στα πρώτα του βήματα έπειτα από την καθοριστική συνεργασία και συμβολή μιας σειράς ανθρώπων οι οποίοι αντελήφθησαν τα οφέλη που θα προκύψουν για το σύνολο των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για το Private Aviation Lounge στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Καζαντζάκης, μια ιδέα η οποία… τριγύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό κορυφαίων τουριστικών παραγόντων, με προεξάρχοντες ξενοδόχους πολυτελών συγκροτημάτων, του νησιού, καθώς η δημιουργία του θα διευκολύνει και θα εξυπηρετήσει την “αφρόκρεμα” της πελατείας τους.

Πολύτιμη “χείρα” βοηθείας από τον αερολιμενάρχη

Οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως “Ακόμη και ένα ταξίδι 1.000 μιλίων ξεκινά από το πρώτο βήμα”, κάτι που βρήκε πιστή εφαρμογή και στην περίπτωση του Private Aviation Lounge στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς χρειάστηκε να τεθεί το πλαίσιο στο οποίο και δύναται να κατασκευαστεί. Σε αυτή την προσπάθεια, κάτι παραπάνω από πολύτιμη θεωρείται η συνεισφορά του εκεί Αερολιμενάρχη, Γεωργίου Πλιάκα, ο οποίος με σειρά συντονισμένων όσο και προσωπικών κινήσεων και ενεργειών, κατάφερε να βρει και να διασφαλίσει το κατάλληλο ακίνητο μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), διευκολύνοντας ταυτόχρονα τη συνολικότερη διεκπεραίωση του έργου. Πρόκειται για ένα μικρό οικόπεδο που παραχώρησε το ΥΕΘΑ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Ανατολική πλευρά του αεροσταθμού, εκεί όπου σήμερα σταθμεύουν τα μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και τα αντίστοιχα αεραθλητικά.     

Project αναβάθμισης των υπηρεσιών υψηλής ποιοτικής στάθμης

Τον συντονισμό του όλου έργου έχει αναλάβει ο Φώτης Κοκοτός, Γενικός Διευθυντής στο Elounda Real Estate Development, Διευθύνων Σύμβουλος στην Spatech Spa Consultancy, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Elounda SA Hotels and Resorts, αλλά και του ΣΕΤΕ, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Α.Ο. Γκόλφ Κρήτης. Όπως ανέφερε αποκλειστικά στο tour-market.gr: “Πρόκειται για ένα project που θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υψηλής ποιοτικής στάθμης που παρέχουμε και δη σε ένα κρίσιμο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού το οποίο και αφορά σε υψηλού εισοδήματος πελάτες. Σκοπός της όλης προσπάθειας μας είναι να κατασκευάσουμε ένα κτίριο υποδοχής και αναχώρησης των ιδιωτικών αεροσκαφών. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για έναν μίνι-αεροσταθμό, ο οποίος θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, καθώς θα διαθέτει λ.χ. μηχανήματα ελέγχου αποσκευών, σαλόνι αναμονής, τουαλέτες, Wi-Fi σύνδεση internet κ.ά. Μάλιστα, θα λειτουργεί μόνο όταν απαιτείται από πλευράς κίνησης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας