Αντίθετη βρίσκει την τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου, η δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είπε χθες ότι αυξήθηκε η ταξιδιωτική κίνηση και οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο, καθώς «Επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

«Είναι δυνατόν, ο Υπουργός Τουρισμού να μιλάει για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου το Σεπτέμβριο;», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου

«Συνεχίζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειες του να εμφανίσει μια πλασματική εικόνα για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό, ο Υπουργός Τουρισμού μας ‘ενημέρωσε’ ότι ο Σεπτέμβριος αποτελεί στόχο του σχεδίου του για την επέκταση της τουριστικής περιόδου», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια, μιλώντας με αριθμούς, η κ. Νοτοπούλου αναφέρει ότι «Ένας μήνας που παραδοσιακά εμφανίζει αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και έσοδα, ως αποτέλεσμα των κλιματικών συνθηκών της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 2019, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι εισπράξεις του Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 2,8δις €, περισσότερο από τον Ιούνιο (2.5δις €) του ίδιου έτους».

«Για ποιά επιμήκυνση μιλάει λοιπόν ο κ. Κικίλιας; Για ποιά δικαίωση αποτελεσμάτων; Έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο ότι το επόμενο διάστημα και οι χειμερινοί μήνες – ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και ο χειμερινός τουρισμός – είναι καθοριστικοί και θα κρίνουν το επίπεδο των εισπράξεων. Η χώρα όμως βρίσκεται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της ‘επένδυσης’ που ευαγγελίζεται ο κ. Υπουργός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μετά τα έσοδα των 12 δις, ο Υπουργός Τουρισμού είδε επιμήκυνση της σεζόν τον Σεπτέμβριο.

Είναι φανερό ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία στρατηγική για τον τουρισμό. Είναι επιτέλους ώρα, να θεσπιστούν πολιτικές και να γίνουν σοβαρά έργα υποδομής που θα αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν μας και θα δίνουν λόγους στον επισκέπτη να έρθει στην Ελλάδα 12 μήνες τον χρόνο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας