Επιστεγάζοντας τη θέση του ως κορυφαίου προορισμού για τις κρουαζιέρες παγκοσμίως, το Ντουμπάι ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/2019 με μια αύξηση ρεκόρ της τάξεως του 51% στην επίσκεψη τουριστών με κρουαζιερόπλοια και 38% αύξηση σε κρουαζιερόπλοια.

Το Ντουμπάι υποδέχτηκε μέσω του Mina Rashid Cruise Terminal 846.176 τουρίστες μέσω 152 κρουαζιερόπλοιων κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε σύγκριση με τους 558.781 επισκέπτες των 110 πλοίων το 2017/2018. Επιπλέον 211 κρουαζιερόπλοια έχουν επιβεβαιωθεί από τώρα και για την επόμενη σεζόν 2019/2020.

Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει τις κοινές προσπάθειες για την τόνωση του κλάδου της κρουαζιέρας από την επιτροπή κρουαζιέρας του Ντουμπάι, η οποία έχει συγκροτηθεί από τις ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου, καθώς και το Τμήμα Τουριστικού και Εμπορικού Μάρκετινγκ του Ντουμπάι, την Περιφέρεια Δυτικών Εμιράτων της DP, το διαχειριστής του λιμανιού Mina Rashid, των Emirates Airline, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Εξωτερικών Ζητημάτων του Ντουμπάι- και των Τελωνείων του Ντουμπάι.

Κατά την 2018/2019, το Ντουμπάι υποδέχτηκε 14 παρθενικές επισκέψεις και καλωσόρισε τις κορυφαίες διεθνείς κρουαζιέρες, όπως αυτές της TUI, AIDA, MSC, Costa Cruises, κ.α.

Ο Mohammed Abdul Aziz Al Mannai, Διευθύνων Σύμβουλος της P & O Marinas & Εκτελεστικός Διευθυντής της προβλήτας Mina Rashid, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στην προώθηση του Ντουμπάι ως δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες διεθνών κρουαζιερών. Ως πρώτος προορισμός της Μέσης Ανατολής για τις γραμμές των κρουαζιερόπλοιων, το Mina Rashid προσφέρει μια αξιόλογη πρόταση στα παγκόσμια κρουαζιερόπλοια πολυτελείας. Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε την σταθερή διψήφια αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Mina Rashid κάθε χρόνο. Κεντρικό σημείο αυτής της καταπληκτικής απόδοσης είναι η ναυαρχίδα του τερματικού μας το Hamdan bin Mohammed, το οποίο είναι ικανό να διαχειρίζεται 14.000 επιβάτες την ημέρα».

Σχολιάζοντας την επιτυχία της σεζόν 2018/2019 σε σχέση με τις κρουαζιέρες, ο Hamad Bin Mejren, ανώτερος αντιπρόεδρος του Τουρισμού του Ντουμπάι, δήλωσε: «Η επιτυχία της σεζόν 2018/2019 αποτελεί πραγματική απόδειξη της ισχυρής ανάπτυξης του κλάδου στο Ντουμπάι και προώθησης της πόλης ως έναν προορισμό που αξίζει επίσκεψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ξανά τις κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας για να πραγματοποιήσουμε τακτικά διεθνή δρομολόγια έξω από την πόλη. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ενεργά με το αξιόλογο δίκτυο τοπικών, περιφερειακών και παγκόσμιων συνεργατών μας για να τονίσουμε περαιτέρω την ευκολία προσβασιμότητας στο Ντουμπάι, με γνώμονα τις αποτελεσματικές λειτουργίες στα τερματικά».

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων του Ντουμπάι στο μέγιστο των δυνατοτήτων της ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική Dubai Road Silk που εκπόνησε η Portlands, Customs and Free Zone Corporation (PCFC) σε συνεργασία με κυριότερους κυβερνητικούς φορείς. Περιλαμβάνει εννέα πρωτοβουλίες και 33 έργα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν την ενίσχυση της στρατηγικής και επιχειρησιακής σύνδεσης των υπηρεσιών εφοδιασμού μεταξύ των τερματικών σταθμών της DP World σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τα εγκαίνια του το 2014, ο τερματικός σταθμός Hamdan bin Mohammed Cruise Mina Rashid έλαβε άνω των 2,3 εκατομμυρίων επισκεπτών, σημειώνοντας αύξηση 172% προς τα τέλη του 2018. Τον Απρίλιο, το Mina Rashid για 12η συνεχόμενη φορά κέρδισε το βραβείο Leading Cruise Terminal στα World Travel Awards 2019, μαζί με το βραβείο WTA World Leading Cruise Port Award για 11 χρόνια στη σειρά από το 2008.

Με τη δυνατότητα διαχείρισης επτά κρουαζιερόπλοιων ταυτόχρονα, το Mina Rashid βρίσκεται σήμερα σε διαδικασίες επέκτασης ώστε να βελτιώσει τη χωρητικότητά του και τις παροχές του, κατασκευάζοντας μια ζώνη ψυχαγωγίας παγκόσμιας κλάσης που θα συμβολίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ντουμπάι. Επιπλέον, λόγω της αυξημένης ζήτησης, εργάζεται και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών ελλιμενισμού για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής που θέλουν να κάνουν το Ντουμπάι σπίτι για τα πλοία τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας