Το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την πρώτη Διεθνή Σύνοδο για την Προσβασιμότητα στον Τουρισμό η οποία θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Ντουμπάι, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι, του προέδρου των αεροδρομίων του Ντουμπάι και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου των Emirates Airlines.

Σε πρώτη φάση, η σύνοδος θα καταπιαστεί με το θέμα «καθιστώντας όλες τις πόλεις φιλικές προς τους τουρίστες με αναπηρίες» και σκοπεύει να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με αναπηρίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους ως επισκεπτών σε πόλεις ανά τον κόσμο. Η σύνοδος θα συζητήσει επίσης την ανάγκη ενίσχυσης/τροποποίησης των νόμων, των κανονισμών, των υποδομών και των υπηρεσιών προκειμένου να καλύπτουν και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των τουριστών με αναπηρίες και τις φιλοδοξίες τους να εξερευνούν εύκολα τον κόσμο.

Η σύνοδος αποτελεί μια πρόσθετη πρωτοβουλία με την οποία τα ΗΑΕ φιλοδοξούν να γίνουν η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την υποδοχή ατόμων με αναπηρίες δημιουργώντας τις συνθήκες και παρέχοντας τις υπηρεσίες και τις διευκολύνσεις εκείνες που θα δίνουν στα άτομα αυτά τη δυνατότητα για αυτό-εξυπηρέτηση και εξερεύνηση των δυνατοτήτων τους.

«Τα ΗΑΕ έχουν κάνει πολλά στην πορεία για την επίτευξη του οράματός τους να γίνουν μια φιλική χώρα για τα άτομα με αναπηρίες. Αυτή η σύνοδος εξυπηρετεί αυτό το όραμα και αποσκοπεί στην ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών και τη μετατροπή τους σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα βοηθήσουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να ταξιδέψουν στον προορισμό τους με άνεση και ευκολία», δήλωσε ο Σέιχ Αχμέτ Μπιν Σάιντ Αλ Μακτούμ, Πρόεδρος της συνόδου. «Η σύνοδος στοχεύει να γνωστοποιήσει τις ανάγκες αυτών των ατόμων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και των μετακινήσεών τους. Ως εκ τούτου, στοχεύει να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές, κάνοντας τους χώρους και τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ή επισκέπτονται οι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, θέρετρα, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, εμπορικά κέντρα, παραλίες, πάρκα και μουσεία προσβάσιμα και φιλικά προς τις απαιτήσεις των ατόμων με αναπηρίες. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο».

Οι εργασίες που γίνονται στην πόλη του Ντουμπάι είναι προς την κατεύθυνση της επίτευξης του οράματος ώστε να γίνει μια πόλη φιλική για τα άτομα με αναπηρίες μέχρι το 2020, ενώ όλοι οι φορείς στο εμιράτο εργάζονται για την επίτευξη αυτού του στόχου εφαρμόζοντας τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και προσαρμόζοντας έξυπνες λύσεις για να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες για αυτό το τμήμα του πληθυσμού, ειδικά εφόσον το Ντουμπάι στοχεύει σε 25 εκατομμύρια τουρίστες το 2025.

Μάλιστα, η σύνοδος για την προσβασιμότητα στον τουρισμό πραγματοποιείται τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια, από αναπηρικά καροτσάκια μέχρι αναπτυγμένες τεχνολογίες θα διπλασιαστεί σε δύο δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με το Lonely Planet, το 50% των ατόμων με αναπηρίες θα ταξίδευαν περισσότερο, αν υπήρχαν πιο κατάλληλες υποδομές. Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 88% των ατόμων με αναπηρία κάνουν διακοπές κάθε χρόνο. Τουλάχιστον το 54% των ατόμων με δυσκολίες πρόσβασης αποφεύγουν να πηγαίνουν σε νέους προορισμούς εάν δεν θεωρούν ότι έχουν την απαιτούμενη προσβασιμότητα. Για παράδειγμα, 50 εκατομμύρια άτομα με ειδικές ανάγκες στη Μέση Ανατολή αναζητούν να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς που θα τους παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας