Ο Αλέξανδρος Βασιλικός για το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ

Παράνομο θεωρείται το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ σύμφωνα με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Βασιλικό να εφιστά την προσοχή των ξενοδόχων στο εν λόγω ζήτημα.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας εκφράζει την πεποίθηση του ότι δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες στο αναπροσαρμοσμένο αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ και ως εκ τούτου, μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα έκδοσης νέου αμοιβολογίου από πλευράς της με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, οι ξενοδόχοι δεν θα πρέπει να καταβάλλουν οφειλόμενα ποσά.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο ΟΠΙ, «…επί του παρόντος δεν έχει ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ», γεγονός που επιβεβαιώνει επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία περί ανακλήσεως της αδείας της.

Για το μείζον αυτό θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε θετικό κλίμα συνάντηση του Προεδρείου του Ξ.Ε.Ε. με τη Διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με την Διοίκηση του ΟΠΙ να δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού:

«Σας γνωρίζουμε ότι επί του παρόντος δεν έχει ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ. Ωστόσο το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο της ρεπερτόριο (ύστερα από αποχωρήσεις μελών της) και συνεπώς οι αμοιβές τις οποίες αναφέρει δεν αντιστοιχούν στις αμοιβές τις οποίες πρέπει να λάβει σήμερα σύμφωνα με τον νόμο.

Η ΑΕΠΙ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αναπροσαρμοσμένο αμοιβολόγιο για το οποίο όμως δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. Συνεπώς, παρακαλούμε τους χρήστες να μην προβούν σε καταβολές για τις τρέχουσες χρήσεις βάσει του παλαιού αμοιβολογίου (του αναρτημένου στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ), μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα έκδοσης νέου αμοιβολογίου από την ΑΕΠΙ με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας