ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ

Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής: “Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική – Σχεδιάζεται καμπάνια στήριξης του προορισμού!

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι Αρχές στην Χαλκιδική προκειμένου να επουλώσουν κατά το δυνατόν πιο σύντομα τις “πληγές” που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία που σάρωσε χθες αργά το βράδυ την περιοχή και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 συνολικά ατόμων και την πρόκληση ανυπολόγιστων καταστροφών σε υποδομές, δίκτυα, σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε αποκλειστικά στο tour-market.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, το μεγαλύτερο ζήτημα στο οποίο καλείται να δοθεί λύση είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. “Βρίσκομαι επιτόπου προκειμένου να διαπιστώσω την έκταση του προβλήματος, καθώς επίσης για την καταγραφή τυχόν προβλημάτων που έχουν προκύψει σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι μεγάλη, ενώ σημαντική είναι και η συνεπικουρία από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και υπάρχει ένας αρχικός σχεδιασμός με προεξάρχον ζητούμενο την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ένα μεγάλο ποσοστό ξενοδοχείων -και δη τα μεγαλύτερου μεγέθους- δεν αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα καθώς διαθέτουν ηλεκτρογεννήτριες. Παρόλα αυτά, η επανατροφοδότηση της περιοχής με ρεύμα θεωρείται ως βασική αρχή ώστε να ισορροπήσει η κατάσταση που δημιουργήθηκε από αργά χθες το βράδυ και έπειτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο μέχρι στιγμής αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 7, εκ των οποίων οι 6 ήταν τουρίστες με καταγωγή από την Ρωσία, την Τσεχία και την Ρουμανία. Στοιχείο, το οποίο δύναται να πλήξει τον προορισμό, λειτουργώντας αποτρεπτικά όσο και δυσφημιστικά για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Ο κ. Τάσιος ανέφερε στο tour-market.gr πως ήδη η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ετοιμάζει μια στρατηγική αντιμετώπισης κρίσης, που θα περιλαμβάνει και μια εξειδικευμένη καμπάνια εφησυχασμού και ομαλής λειτουργίας του προορισμού. Κινήσεις, προκειμένου να διαχειριστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερα όσο και με το μικρότερο δυνατό κόστος την αρνητική δημοσιότητα και την πιθανή εμφάνιση του φαινομένου μαζικής ακύρωσης κρατήσεων. “Ο θάνατος τόσων ανθρώπων μας λυπεί αφάνταστα και θέλω επ’ ευκαιρίας να εκφράσω την λύπη και την οδύνη μου προς τις οικογένειές τους. Από εκεί και πέρα, ως οργανωμένος ξενοδοχειακός φορέας οφείλουμε να στηρίξουμε την Χαλκιδική ως προορισμό, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το σύνολο των ομορφιών και των υπηρεσιών έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας