Το Ντουμπάι ανταγωνίζεται να εδραιώσει τη θέση του στον παγκόσμιο χάρτη όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Παρόλο που τα ασιατικά έθνη είναι οι πρωταρχικοί προορισμοί ιατρικού τουρισμού, το εμιράτο του Κόλπου αναμένει ότι μέχρι το 2021, οι προσπάθειες που καταβάλει θα προσελκύσουν περισσότερο από μισό εκατομμύριο ιατρικούς τουρίστες.

Μετά  από μελέτη που δημοσίευσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι (DCCI) για τον ιατρικό τουρισμό, η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) δήλωσε ότι το εμιράτο δέχτηκε περίπου 337.011 διεθνείς τουρίστες υγείας το 2018, και είναι κοντά σε αυτόν τον στόχο για το 2021.

Στον κόσμο, το Ντουμπάι είναι η τέταρτη πιο επισκέψιμη χώρα και ήδη διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από διαπιστευμένες κλινικές και νοσοκομεία και περισσότερους από 35.000 επαγγελματίες υγείας από 110 εθνικότητες, οι οποίοι μπορούν να επιτύχουν το στόχο να καταστήσουν το Ντουμπάι έναν σημαντικό προορισμό στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού.

Η μελέτη του DCCI αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις ιατρικού τουρισμού στα ΗΑΕ έχουν αυξηθεί κατά 5,5% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα  3 δισ. Ευρώ το 2018.

Σύμφωνα με το DHA, το 2018, οι τουρίστες δαπάνησαν 1.163 δισεκατομμύρια AED (πάνω από €285 εκ.) σε ιατρικό τουρισμό, ενώ οι τουρίστες υγείας επικεντρώθηκαν στους τρεις κορυφαίους ειδικούς – οδοντιατρικής, ορθοπεδικής και δερματολογικής. Μεταξύ των τουριστών, η οδοντιατρική περίθαλψη είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία, με το 46% των επισκεπτών να επωφελείται από αυτήν την υπηρεσία πέρυσι, ενώ η ορθοπεδική 18% και η δερματολογική θεραπεία 10%. Επίσης, η οφθαλμολογία, η ευεξία, η αισθητική και οι θεραπείες γονιμότητας είναι αρκετά δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως ανέφερεσ το DHA.

Μία από τις σημαντικότερες προσπάθειες του DHA για την ανάπτυξη του Ντουμπάι και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού είναι η Dubai Health Experience (DXH), μια πύλη και μια εφαρμογή που επιτρέπει στους τουρίστες να κάνουν κράτηση για όλο το διάστημα των ιατρικών διακοπών τους online ενώ περιλαμβάνει και έναν περιεκτικό οδηγό για τον τουρισμό υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας