Ο Οδηγός πυρασφάλειας από την Airbnb είναι γεγονός

Οδηγός πυρασφάλειας από την Airbnb για τα καταλύματα-μέλη της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια κοινή προσπάθεια με το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Πυρόσβεσης (NFCC).

Πολλοί ήταν αυτοί που στέκονταν απέναντι στην Airbnb καθώς τα καταλύματα της δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οργανωμένου ξενοδοχείου. Τώρα ωστόσο, η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί την είσοδο των μελών της σε ένα περιβάλλον μεγαλύτερης ασφάλειας.

O δισέλιδος οδηγός πυρασφάλειας της Airbnb έρχεται μετά από έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις πλατφόρμες στέγασης, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εταιρείες υστερούν όσον αφορά την παροχή πληροφοριών καθώς και στις ευθύνες που τους αναλογούν στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

Η έκθεση των ειδικών επισημαίνει:

«Οι κορυφαίες πλατφόρμες υπενοικίασης δεν ελέγχουν εάν οι οικοδεσπότες συμμορφώνονται με κανονισμούς όπως η ασφάλεια φυσικού αερίου και πυρκαγιάς, προτού τους επιτρέψουν να δημοσιεύσουν κατάλυμα προς ενοικίαση στον ιστότοπό τους», και αναφέρονται συγκεκριμένα στην Airbnb στην έκθεσή τους, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε πλατφόρμες στέγασης.

Η απάντηση της Airbnb

H Airbnb μέσω της υπεύθυνης για την δημόσια πολιτική της, Natasha Mytton Mills’s τοποθετήθηκε για τον οδηγό πυρασφάλειας:

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της ασφαλούς φιλοξενίας και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να μας καθοδηγήσουν σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας