Ο Όμιλος Κόκκαλη φτιάχνει ξενοδοχείο

Ο Όμιλος Κόκκαλη φτιάχνει ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο προχωράει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Πρόκειται για την μετατροπή σε ξενοδοχείο του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη με το Υπουργείο Πολιτισμού να εγκρίνει τελικά τη μελέτη εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε ξενοδοχείο 5 αστέρων του χαρακτηρισμένου ως μνημείου, κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα, από την μισθώτρια εταιρεία «ΙΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ» συμφερόντων του Ομίλου Κόκκαλη, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Το τριώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κι επιφάνειας 4.160 τ.μ., το οποίο έχει εκμισθώσει η Intrakat στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, από τα τέλη του 2017 με στόχο, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες, τη μετατροπή του σε boutique hotel και τη λειτουργία του μέσα στο 2019.

Tο νέο boutique δίπλα από την παλιά Βουλή υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια άνω των 7 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του σε 5άστερη μονάδα. Το τριώροφο διατηρητέο ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει εκμισθωθεί στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος ύψους 40 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με εκπροσώπους του ομίλου το ξενοδοχείο με την ολοκλήρωση του θα διαθέτει 45 δωμάτια, bar restaurant με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο και spa ώστε να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αθήνας. «Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό, διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του για εστίαση στους «χρυσούς» τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (βλ. και Μύκονο). Η Αθήνα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας» σημειώνει ο όμιλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι:

  • Οι προτεινόμενες χρήσεις να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.
  • Στη μελέτη περιβάλλοντα χώρου εγκρίνεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μόνον εντός της στοάς και όχι στον περιβάλλοντα χώρο της παλιάς Βουλής.
  • Εγκρίνεται η τοποθέτηση νέων υαλοστασίων των ορόφων Δ και Ε και πάνω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας