Ο Όμιλος Lufthansa

Ο Όμιλος Lufthansa αγοράζει συνολικά 149 αεροσκάφη νέας γενιάς για μικρές και μεσαίες αποστάσεις.

Εγκρίθηκε η αγορά 27 νέων αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων από το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG, που σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του αναμένεται να οριστικοποιηθούν άμεσα οι τελικές παραγγελίες για 24 Airbus A320neo και τρία A321neo.

Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος Lufthansa εξασφαλίζει το απαραίτητο μέγεθος του στόλου για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια, ενώ η απόφαση αυτή έρχεται ως επακόλουθο των θετικών εξελίξεων στην αγορά και της αύξησης των κερδών του Ομίλου. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου.

Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες κινητήρων της Pratt & Whitney και της CFM International, καθώς και τα αεροδυναμικά φτερά (sharklets) με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα αεροσκάφη, μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμων κατά 20% ανά επιβατοχιλιόμετρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως όλα τα αεροσκάφη της οικογένειας A320 τoυ στόλου της Lufthansa, τα A320neo και A321neo φέρουν γεννήτριες στροβίλων για τη μείωση του θορύβου ενώ η απογείωση ενός A320neo παράγει περίπου 50% λιγότερο θόρυβο συγκριτικά με άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας