Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστες από τις εκλογικές αναμετρήσεις αναφέρει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης .

Ο κος Τζιρίτης κατά την ομιλία του στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι το 2019 είναι «χρονιά-στοίχημα» για την πορεία της χώρας.

Οικονομία
Aπό αριστερά: Walter Stechel, Γενικός Πρόξενος Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τζιρίτης, Προέδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Καλυψώ Γούλα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσ/νίκης, Matthias Hoffmann, Διευθυντής Παραρτήματος Β. Ελλάδος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Αναφερόμενος στο 2018, επεσήμανε το θετικό πρόσημο της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη είναι ακόμα σε εξέλιξη κι ότι η προσοχή όλων πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στην αποτελεσματική και διατηρήσιμη οικονομική πρόοδο.

Κλείνοντας ο κ. Τζιρίτης, αναφέρθηκε στη νέα ελκυστική ευρωπαϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις επενδύσεις του ΟΛΘ στο λιμάνι και της FRAPORT στον αερολιμένα, όπως και στα έργα για την κατασκευή του μετρό της πόλης.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της εκδήλωσης τόνισε ότι, οι γερμανικές εταιρίες αξιοποιούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται επενδύοντας στην εγχώρια οικονομία. «Η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει αυτή τη διεργασία και να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Stechel και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας