Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ

Ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ σημείωσε ενισχυμένες πωλήσεις κατά 5,2%, αύξηση του κύκλου εργασιών για δεύτερο συνεχόμενο έτος και αύξηση του μικτού κέρδους το 2018.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 174,2 εκατ. ευρώ από 165,5 εκατ. το 2017, ενώ τα μικτά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 1,1 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 29,7 εκατ. από 28,6 εκατ. Παράλληλα, ο Όμιλος πέτυχε τη διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) και του μικτού περιθωρίου κέρδους σε σταθερά επίπεδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ επικεντρώθηκε στην παροχή εμπορικών και 3PL υπηρεσιών για καταναλωτικά αγαθά, περιορίζοντας την παρουσία του σε κλάδους και γεωγραφικές αγορές που είχαν αποτελέσματα χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Για το 2019, θα συνεχίσει την υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού, δίνοντας έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής του θέσης και στην ισχυροποίηση των οικονομικών του μεγεθών, μέσω και της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης δανεισμού του, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Επίσης ο Όμιλος θα δώσει έμφαση στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών για τους υφιστάμενους συνεργάτες και στην σύναψη νέων συνεργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας