Παναγία των Παρισίων

Σε ατύχημα όπως όλα δείχνουν οφείλεται η πυρκαγιά που λίγο έλειψε να καταστρέψει ολοσχερώς την Παναγία των Παρισίων.

Πιο αναλυτικά, περισσότεροι από 400 πυροσβέστες χρειάστηκαν για να σβήσουν τις φλόγες που με μανία έκαιγαν την οροφή στην Παναγία των Παρισίων και προκάλεσαν την κατάρρευση του βέλους του καθεδρικού ναού ηλικίας 800 ετών.

Εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου 14 ώρες μετά την έναρξή της.

Πααγία των ΠαρισίωνΣύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισίου Ρεμί Ετζ οι αρχές προσανατολίζονται στην εκδοχή του ατυχήματος προσθέτοντας μάλιστα ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται στην έρευνα για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς, η οποία αναμένεται να είναι μακρά και πολύπλοκη.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού μέχρι οι ειδικοί να σιγουρευτούν ότι οι πέτρινοι τοίχοι του άντεξαν τη θερμότητα και το κτίριο είναι δομικά στερεό. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πυροσβέστες στην κορυφή των πύργων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στα ξύλινα υποστηρίγματα της οροφής του ναού, όπου εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες εκτεταμένης ανακαίνισης, καθώς και στο ξύλινο πλαίσιο του βέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας