Πάνος Παλαιολόγος Διέξοδο (και δη πετυχημένη) στο αδιέξοδο αρκετών επαγγελματιών του κλάδου της φιλοξενίας προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου HotelBrain. Μάλιστα, με μικρά όσο και συνετά βήματα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις δραστηριότητες του ομίλου, καταφέρνοντας να αποδεικνύει στην πράξη τη λειτουργικότητα των όσων προτείνει.

Αποδοτικές λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο!

Πάνος ΠαλαιολόγοςΗ HotelBrain βρίσκεται στο… κατώφλι της συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας, καθώς το 2000 ξεκίνησε τις, τότε, δραστηριότητές της, ως εταιρεία hotel management στη Σαντορίνη.
Με την έλευση της οικονομικής κρίσης και τα όσα επέφερε στο επιχειρείν, παρατηρήθηκε ένα «κύμα» επαγγελματιών ξενοδόχων οι οποίοι, αντιμετωπίζοντας -σχεδόν- ανυπέρβλητα εμπόδια, ζητούσαν να συνεργαστούν με την εταιρεία. Ο λόγος προφανής, όπως σημειώνει ο Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου HotelBrain Group: «Απευθύνθηκαν σε εμάς, προκειμένου να αναλάβουμε τη διαχείριση των ξενοδοχειακών τους μονάδων, οι οποίες ήταν διαφορετικού τύπου, μεγέθους και δυναμικού.

Πράγματι, η εξέλιξη των πραγμάτων κινήθηκε σε θετικό έδαφος, και το 2015 νιώσαμε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και στον τομέα των μισθώσεων ξενοδοχείων. Αναζητήσαμε χρηματοδότηση, την οποία και λάβαμε από το επενδυτικό fund Southbridge, και προχωρήσαμε στη δημιουργία της εταιρείας HotelKeys, η οποία σήμερα διαθέτει 48 μισθωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, με δυναμικό της τάξεως των 5.200 κλινών. Αποτέλεσμα που προέκυψε έπειτα από τριετή ενασχόλησή μας με το αντικείμενο. Στους σχεδιασμούς μας υπολογίζουμε η HotelKeys να διαθέτει περισσότερες από 10.000 κλίνες κατά την προσεχή τριετία. Θα πρέπει να διευκρινίσω πως η HotelKeys ακολουθεί συνειδητά μια πολιτική “White Flag”, μέσω της οποίας της επιτρέπεται να διαθέτει απόλυτη ελευθερία στο αντικείμενο της επαγγελματικής διαχείρισης ξενοδοχείων “Hotel Keys”.

Με τη «HotelBox» καταφέραμε να αποδείξουμε εμπράκτως πως υπάρχει ένα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία υπεραξίας στον ξενοδοχειακό τομέα.

Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες-ξενοδόχους, καθώς αρχικά προσπορίζονται κι επωφελούνται το σύνολο της υπεραξίας που δημιουργείται γύρω από τα καταλύματα. Παράλληλα, σε πλείστες περιπτώσεις, οι ξενοδοχειακές τους εγκαταστάσεις αλλάζουν μορφή δραστηριοποίησης, βάσει στοιχείων και δεδομένων που προκύπτουν έπειτα από ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής όπου και λειτουργούν. Απόλυτος προσανατολισμός μας είναι, μέσω της ορθής όσο κι αποδοτικής διαχείρισης, να παράγεται κέρδος για κάθε κατάλυμα ξεχωριστά».

Αποτελεσματική «απάντηση» για τα υπερχρεωμένα ξενοδοχεία!

Ένας από τους έντονους… πονοκεφάλους που αντιμετωπίζουν αναρίθμητοι ξενοδόχοι σε ολόκληρη τη χώρα είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης του τραπεζικού τους δανεισμού ή των συμβατικών τους οικονομικών υποχρεώσεων. Κάτι που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους περισσότερους εξ αυτών, οι οποίοι νομοτελειακά βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού της ξενοδοχειακής τους επιχείρησης. Ο κ. Παλαιολόγος αφήνει κάτι παραπάνω από μια… χαραμάδα αισιοδοξίας για τους ενδιαφερόμενους που εμπίπτουν στην προαναφερθείσα κατηγορία:

Πάνος Παλαιολόγος

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε τη λειτουργία δέκα ξενοδοχείων τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα οικονομικής χροιάς και τα οποία οι τράπεζες σύντομα θα… έβγαζαν στο σφυρί. Αποτέλεσμα; Οι ξενοδόχοι να καταφέρνουν να αναδιαρθρώνουν τον δανεισμό τους, καθώς το ξενοδοχείο, μέσω της διαχείρισής του από την HotelKeys, πέρασε σε κερδοφορία, ο ξενοδόχος είχε τη ρευστότητα να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την τράπεζα, η τελευταία διαπίστωσε στην πράξη την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του σχήματος κι όλοι είναι ευχαριστημένοι!».

Λειτουργία Hub για διεθνή ξενοδοχειακά brand

Πάνος ΠαλαιολόγοςΈνα ακόμη «μέλος» του ομίλου HotelBrain έχει άρωμα… εξωτερικού καθώς η HotelBrain International έχει ως έδρα της το Λονδίνο και δραστηριοποιείται στη σύνταξη business plans για τον ευρύτερο ξενοδοχειακό κλάδο. Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια της HotelBrain International βρίσκεται η λειτουργία ενός hub, προκειμένου να υποδέχεται και να προωθεί διεθνή ξενοδοχειακά brand που επιθυμούν να επιλέξουν τη χώρα μας ως πεδίο περαιτέρω επέκτασης κι ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους! Γιατί η βούληση κι η θέληση πολλών αναγνωρισμένων brand να αποκτήσουν παρουσία στη χώρα μας μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιχειρηθεί μέχρι σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι επιθυμούν να έχουν στο πλευρό τους έναν τοπικό partner με αποδεδειγμένη γνώση, εμπειρία και τα ανάλογα reference points, τα οποία θα τους πείσουν για την ορθότητα της επένδυσής τους!»

Ήδη, το πρώτο βήμα έγινε φέτος με το διεθνές brand, Nikki Beach, του οποίου η HotelBrain είναι exclusive partner για την Ελλάδα, το οποίο εγκαινίασε προ ελάχιστων ημερών το Nikki Beach Resort & Spa Santorini. Πρόκειται για τη δεύτερη τοποθεσία στην οποία τα Nikki Beach Hotels & Resorts έχουν παρουσία (η πρώτη βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι). Η νέα εγκατάσταση στη Σαντορίνη διαθέτει 62 δωμάτια και σουίτες, beach club, εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, μπαρ κ.ο.κ. Εκεί, η εταιρεία του κ. Παλαιολόγου έχει αναλάβει τη λειτουργία του εν λόγω resort. «Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα έχουμε περισσότερες συνεργασίες στο σχετικό πορτφόλιό μας», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας