Ο αριθμός επισκεπτών στο Άμστερνταμ προβλέπεται να φτάσει σε 29 εκατομμύρια την επόμενη δεκαετία, από 19 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Μόλις ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στην Ολλανδική πρωτεύουσα, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι θα σταματήσει να προωθεί ενεργά τον τουρισμό, καθώς δεν αντέχει τον αριθμό των επισκεπτών. Μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Untourist Amsterdam έχει δημιουργηθεί ως ένας τρόπος να δοθεί στους επισκέπτες ένας τρόπος να συνεισφέρουν θετικά στην πόλη.

Η ομάδα διεξάγει μια σειρά δραστηριοτήτων, και η συνιδρυτής Sabine Linz δήλωσε στην The Independent ότι σκοπός είναι να μετατρέψει τους καταναλωτές σε «φορείς αλλαγής» για το Άμστερνταμ.

Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και το «Marry An Amsterdammer«. Ξεκινώντας από €100, οι τουρίστες υποβάλλουν προσφορά για μια νύφη ή γαμπρό και πραγματοποιούν μια ψεύτικη γαμήλια τελετή στο Wed & Walk, ένα κατάστημα που μοιάζει με  παρεκκλήσι στην περιοχή De Pijp του Άμστερνταμ. Η τελετή περιλαμβάνει ψεύτικα λουλούδια και φθηνά δαχτυλίδια και το ζευγάρι σφραγίζει τη συμφωνία με μια αγκαλιά.

Ο γάμος ακολουθείται από το μήνα μέλιτος, όπου το ζευγάρι μπορεί να εξερευνήσει πιο ήσυχες γωνιές του Άμστερνταμ, μακριά από τους βομβαρδιστικούς τουριστικούς προορισμούς. Ένα μέρος των χρημάτων πηγαίνει επίσης σε μια φιλανθρωπία που επιλέγεται από τη νύφη ή τον γαμπρό.

Ο γάμος είναι συμβολικός και δεν έχει νομική ισχύ. Είναι μια ευκαιρία για έναν επισκέπτη να έχει μια σημαντική συνάντηση με έναν ντόπιο.

Άλλες ιδιόμορφες δραστηριότητες περιλαμβάνουν το «weed dating”, όπου ο επισκέπτης συνοδεύεται από έναν ντόπιο για να γνωριστούν καλύτερα, ενώ μαζεύει κάνναβη σε ένα αστικό αγρόκτημα. Ακόμα, πραγματοποιούνται δράσεις όπως συνοδεία για ένα ηλικιωμένο άτομο γύρω από ένα πάρκο και επίσκεψη σε στούντιο τοπικών καλλιτεχνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας