απόφαση. δάνεια, ΠΟΕΕΤ

Tην παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους και του χρονικού σημείου μέχρι του οποίου θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν σε αυτή, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή που απηύθυνε την Παρασκευή προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Η επιστολή της ΠΟΞ:

«Κύριε Υπουργέ,

Με το άρθρο 52 του νόμου 4483/2017 προβλέφθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους. Η προθεσμία υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση λήγει εντός των επόμενων ημερών.

Η ανωτέρω ρύθμιση συνδέεται στενά, λόγω της φύσεως- του τρόπου υπολογισμού ορισμένων τελών, με την αντίστοιχη διάταξη για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών.

Εν προκειμένω με τον νόμο 4495/2017 προβλέφθηκαν οι νέες προϋποθέσεις και διαδικασία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ενώ όμως ο ανωτέρω νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 3 Νοεμβρίου 2017 το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των σχετικών αιτήσεων ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί και δεν αναμένεται, εξ όσων πληροφορούμαστε, να τεθεί σε λειτουργία πριν τα μέσα-τέλη  Δεκεμβρίου.

Για το λόγο αυτό υποβάλλουμε το αίτημα να παραταθεί αφενός  η προθεσμία ένταξης στην ρύθμιση του άρθρου 52 του νόμου 4483/2017 και αφετέρου το χρονικό σημείο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν σε αυτή, ώστε να μπορέσουν να κάνουν χρήση της και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Ν.4495/2017».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας