Πάτμος

Πλήθος δημοσιευμάτων φιλοξενούνται στα ολλανδικά ΜΜΕ, για ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Πάτμος.

Ξεχωρίζει το διάστημα αυτό η λίστα με τους πέντε προτεινόμενους προορισμούς της Ελλάδας για θρησκευτικό τουρισμό, σύμφωνα με το Griekenland.net, «τουριστική πηγή» της Ολλανδίας αποκλειστικά για ταξίδια στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια και αριθμεί πάνω 2.700.000 επισκέπτες.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Πάτμος και ακολουθούν τα Μετέωρα, το όρος Άθως, η Αίγινα και η Πάρος.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη Ολλανδών δημοσιογράφων στα τέλη του Ιουνίου στο νησί της Αποκάλυψης με πρωτοβουλία του δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας η αποστολή εξερεύνησε τις παραλίες και τα χωριά του νησιού, ενώ είχε μείνει εντυπωσιασμένη από το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τα δαιδαλώδη στενά της Χώρας και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που ο Άγιος Ιωάννης συνέγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης το 95μ.Χ.

Καμπάνια του δήμου Πάτμου στο μετρό

Στο «μέτωπο» της ελληνικής αγοράς, ξεκίνησε η καμπάνια του δήμου Πάτμου σε 17 σταθμούς του Μετρό Αττικής. Με κεντρικά συνθήματα «Πάτμος Αποκάλυψη, Προορισμός… Απόλαυση!» και «Πάτμος Αποκάλυψη, Προορισμός… Απόδραση!», η Πάτμος θα προβληθεί για 14 ημέρες σε σημεία μεγάλης επιβατικής κίνησης του Μετρό.

Τι θα δει κανείς στην Πάτμο

Το Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, σημείο αναφοράς όχι μόνο για το νησί, αλλά για ολόκληρο τον Χριστιανισμό. Ιδρυμένη από τον Όσιο Χριστόδουλο το 1.088 (τα λείψανα του οποίου βρίσκονται στη μονή) «επιβλέπει» από το ψηλότερο σημείο τόσο τη Χώρα, όσο και τη Σκάλα και περιβάλλεται από ακανόνιστα ορθογώνια τείχη που χρονολογούνται μεταξύ 11ου-17ου αι. «Σκαρφάλωσε» στα κελιά για να παρατηρήσεις από κοντά το εντυπωσιακό καμπαναριό και τις καμάρες στο εσωτερικό του μοναστηριού. Πολύ αξιόλογη είναι η συλλογή της Βιβλιοθήκης και των κειμηλίων που εκτίθενται στο Μουσείο (Είσοδος: €6) που λειτουργεί στο εσωτερικό του. Ανοιχτά: Δευτ.-Τετ.-Παρ.-Σάβ.: 08:00-13:30, Τρ.-Πέμ.-Κυρ.: 08:00-13:30 & 16:00-18:00.

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, λίγο πριν τη Χώρα, που συνδέεται μέσω μονοπατιού (10-15′ περπάτημα) με τη Μονή. Εδώ, όπου ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού Ιωάννης εξορίστηκε και συνέγραψε την Αποκάλυψη, θα εντυπωσιαστείς από το ναό της Αγίας Άννας μέσα στο ιερό Σπήλαιο.

Το αρχοντικό Σημαντήρη, στη Χώρα πίσω από το Δημαρχείο, χτισμένο το 1625 από Σμυρνιούς μαστόρους. Στο διώροφο αυτό κτήριο θα σε υποδεχτεί η κα Μορφούσα Σημαντήρη (8η γενιά ιδιοκτητών) για να σε ξεναγήσει στους εντυπωσιακούς χώρους του. Αδιαμφισβήτητες ατραξιόν το σαλόνι -250 χρόνων η επίπλωση και η διακόσμησή του με έπιπλα από την Οδησσό-, οι πίνακες του Γκύζη, οι ιστορικές εικόνες από τον 15ο-17ο αι. αλλά κι οι πίνακες που απεικονίζουν την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Είσοδος: €3.

Την προτομή του Εμμανουήλ Ξάνθου (1772-1852), στην Πλατεία Δημαρχείου στη Χώρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται κι η οικία όπου γεννήθηκε ο ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας αλλά και το μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Το λείψανο του Βαπτιστηρίου Ευαγγελισμού του Ιωάννου του Θεολόγου (95 μ.Χ.) στην παραλία της Σκάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας