ΠΕΝΑ

Συνάντηση με θέμα τη νέα ΚΑΠ και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και της ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΑ Θεόδωρο Βασιλόπουλο οι εν λόγω προτάσεις αφορούν μεταξύ άλλων τα προγράμματα των νέων αγροτών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τη νέα ΚΑΠ καθώς όπως αναφέρεται στο ΑΜΕ-ΑΠΕ, «οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ρευστότητα στην αγορά» όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ζήτησε από την πλευρά της πολιτείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει το παραεμπόριο σε μια μεγάλη μερίδα των αγροτικών προϊόντων, όπως έγινε με το νομοσχέδιο για το γάλα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος αναφέρει στο ΑΜΕ-ΑΠΕ: «Να γίνει σχεδιασμός της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να αξιοποιήσουμε αυτό το πλαίσιο όσο περισσότερο μπορούμε για τα ελληνικά προϊόντα, κυρίως σε τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι που θα κάνουν τις εξαγωγές της φέτας, των κτηνοτροφικών προϊόντων και των παραδοσιακών προϊόντων καλύτερες, ενώ ο κος. Βασιλόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλύτερο συντονισμό και πιο γρήγορα βήματα μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να γίνει η δουλειά των αγροτών πιο εύκολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας