Περιφέρεια Αττικής

Πολιτιστικά έργα πραγματοποίησε στην Αίγινα η Περιφέρεια Αττικής με την Ρένα Δούρου να αναφέρεται στα προβλήματα υποδομών του νησιού στο Διεθνές Forum «Next is Now» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.

Η Περιφερειάρχης βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής – λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης – αλλά και έργων πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Έργα που όπως είπε από το βήμα του Διεθνές Forum είναι απαραίτητα για να βελτιωθεί η συνολικότερη εικόνα του νησιού και έτσι να ενισχυθεί και ο τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο που δημιουργείται το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου «Χρήστου Καπράλου», προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενη στα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται στο νησί, όπως η αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός, προϋπολογισμού 2.041.060 ευρώ, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε: «Ο Ναός του Ελλανίου Διός, ο Ναός της (Αθηνάς) Αφαίας, και η νέα πτέρυγα Μουσείου ‘Χρήστου Καπράλου’, δεν αποτελούν τρία διαφορετικά μεγάλα έργα στα οποία επενδύει η Περιφέρεια Αττικής. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής μας που αποδίδει το μέγιστο ενδιαφέρον στην πολιτιστική επένδυση και την τουριστική προβολή της ιστορικής Αίγινας, στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στην παιδεία μας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας