Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκίνησε τον διάλογο για την ανάπτυξη των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, στην ημερίδα για τους «17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Ενσωμάτωσή τους στις Περιφερειακές Στρατηγικές».

Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), επιδιώκοντας την παρουσίαση-ανάλυση των στόχων και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την διάχυση και υλοποίηση τους, οργάνωσε τη σημερινή ημερίδα, ξεκινώντας τη δημόσια διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

«Ως περιφέρεια προχωρήσαμε στην πρωτοβουλία, σε περιφερειακό επίπεδο, μέσα από την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και μέσα από τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά και διαπεριφερειακά δίκτυα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, προτείνοντας «έναν οδικό χάρτη που θα περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος με την ευρεία έννοια, όχι απλά την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα αναδεικνύει τον πολιτισμικό μας πλούτου, που θα μπορεί να συνθέσει για τη χώρα μας μια αναπτυξιακή πρόταση με πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά».

Στην ημερίδα που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναλύθηκε η σημασία που έχουν οι «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», που εξειδικεύονται σε 169 υποστόχους και αποτελούν την νέα ατζέντα για το 2030, που ενέκρινε η γενική συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό την επίτευξη της βιώσιμης οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, και την προώθησή της σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο συμβάλλοντας και στην τόνωση της υπεύθυνης τοπικής επιχειρηματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας