Μύκονος, Μύκονο, περιφερειακά

Σε Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θέλησε να βρεθεί στα τέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να «υποδεχθεί» τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα την πρώτη ημέρα της διευρυμένης άρσης των απαγορεύσεων στις εισερχόμενες πτήσεις από το εξωτερικό. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης «η 1η Ιουλίου 2020 είναι μια ημερομηνία κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μια ημέρα ιστορική, ύστερα από το lockdown και την παγκόσμια έξαρση της πανδημίας του Covid-19».

Εκκίνηση από την Κέρκυρα

Από την Κέρκυρα, τον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας του, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, μαζί με την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο, ώστε να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε».

Στη Μύκονο

Μετά την Κέρκυρα, ο υπουργός Τουρισμού μετέβη στη Μύκονο. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, με βουλευτές Κυκλάδων, καθώς και με τοπικούς φορείς σχετικούς με τον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Θεοχάρης άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις και τα αιτήματα των παραγόντων της Μυκόνου, στους οποίους τόνισε ότι «πρέπει να είστε αυστηροί με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Διότι είστε εσείς οι πρεσβευτές της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

Στη Ρόδο

Αναχωρώντας από τη Μύκονο, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τη Ρόδο, από όπου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αυξημένης εγρήγορσης για να συνηθίσουν όλοι τα νέα συστήματα. Είναι, όμως, αυτά που χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μιζέρια όσων δεν πίστευαν ότι μπορεί η χώρα μας να είναι εδώ σήμερα, ότι μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της, ότι μπορεί να ατενίσει το μέλλον της με αισιοδοξία».

Η επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο τέταρτος σταθμός στην περιοδεία του Υπουργού Τουρισμού ανά την Ελλάδα κατά την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ήταν η Κρήτη. Από το Ηράκλειο, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι στην πλεονεκτική θέση να πείσει κάποιον να την επισκεφτεί, γνωρίζοντας πως έρχεται σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο Μάνος Κόνσολας σε Πάτρα και Αρχαία Ολυμπία

Tην Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, την Παρασκευή το πρωί θα συμμετέχει με ομιλία στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  για την επόμενη μέρα στον τουρισμό. Την ίδια μέρα το απόγευμα, θα μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας και τοπικούς παραγωγικούς, επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας