1st Mediterranean Chef's Competition

Με την παρουσία πολλών θεατών και πολλών σπουδαστών, αλλά και μαγείρων ξεκίνησε σήμερα το 1st Mediterranean Chef’s Competition στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Mact Media Group. Οι πρώτοι διαγωνισμοί ήταν οι κατηγορίες Vegan, γλυκό Αγίου Βαλεντίνου και δημιουργίες με ψάρι. Οι διαγωνιζομένοι από τις ξένες χώρες ξεπέρασαν τους 40! Το άγχος, αλλά και ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων ήταν παραπάνω από εμφανή. Ανάλογο το κλίμα και στις εξέδρες με τους θεατές να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση την «μάχη» που έδιναν οι μάγειρες και με πολλές όμορφες στιγμές κατά την απονομή των μεταλλίων.

1st Mediterranean Chef's CompetitionΕίδαμε πολλά πιάτα εντυπωσιακά και όμορφα δομημένα με τους κριτές να προβληματίζονται σε αρκετές περιπτώσεις για την τελική κατάταξη σε κάθε κατηγορία. Δεν έλειπαν και μοναδικές δημιουργίες, πραγματικά έργα τέχνης φτιάγμενα από διάφορα υλικά, όπως ο καταπληκτικός «τζόκερ» που δημιούργησε η Χρυσούλα Βαρβαρίγου από μια κολοκύθα, αλλά και ένα μοναδικό γλυπτό από καραμέλα!

Στην είσοδο του διαγωνισμού υπάρχει έκθεση από εταιρείες που παρέχουν πρώτες ύλες food service, στολές μαγείρων και φυσικά σχολές μαγειρικής. Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν και παραγωγοί από την Αττική, με μέλι, χειροποίητες σάλτσες, χειροποίητα ζυμαρικά, οινοποιεία κα.

1st Mediterranean Chef's CompetitionΤο μεγαλύτερο περίπτερο μέσα στον χώρο που διεξάγεται ο διαγωνισμός μεσογειακής κουζίνας το έχει η εταιρεία Estiasi, η οποία παρείχε και τον εξοπλισμό για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Το 1st Mediterranean Chef’s Competition θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με κορυφαίες στιγμές του διαγωνισμού να είναι το Σάββατο για τον καλύτερο σεφ μεσογειακής κουζίνας και την Κυριακή για την πρώτη θέση στην Ζαχαροπλαστική. Ο υπεύθυνος της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος δήλωσε στο tour-market.gr πως στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει ένας μεγάλος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής, πέρα από την λογική των τηλεπαιχνιδιών, που θα δώσει ώθηση στην ελληνική κουζίνα, στην γαστρονομία του τόπου και στα ελληνικά προϊόντα με ό,τι αυτό αημαίνει συνολικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας