Σε παλιότερες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, η ΠΟΕΕΤ είχε προειδοποιήσει πως θα δημοσιοποιούσε τις εταιρείες οι οποίες συστηματικά παρανομούν. Στην εν λόγω επιχείρηση, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, καταστρατηγείται η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η εργατική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι η επιχείρηση αρνείται να επαναπροσλάβει το προσωπικό που νόμιμα έχει κάνει την αίτηση επαναπρόσληψης και καλύπτει τις θέσεις εργασίας με προσωπικό που φέρνει από την Γαλλία (60 εργαζόμενους) μιας και η εταιρεία είναι Γαλλικών συμφερόντων με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που είναι χρόνια στο ξενοδοχείο να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα δουλειά.

Το ερώτημα λοιπόν, σύμωνα με την ΠΟΕΕΤ, είναι: με ποιο καθεστώς απασχολούνται στον εν λόγω εταιρεία οι εργαζόμενοι από την Γαλλία;

Για πρώτη φορά, η ΠΟΕΕΤ κατάφερε στην κλαδική σύμβαση να εντάξει στους μισθολογικούς όρους και στα θεσμικά τους εργαζόμενους που προέρχονται από τα εργολαβικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Στο εν λόγω ξενοδοχείο, οι Εργολάβοι αρνούνται να εφαρμόσουν την διάταξη αυτή της σύμβασης και προτείνουν στους εργαζόμενους να εργάζονται 10-12 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό τουλάχιστον για 10 ημέρες.

Η Ομοσπονδία μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο προσέφυγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες μεσολάβησης και στην ανεξάρτητη αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας