Πως η Hellenic Catering ευνοήθηκε από το προσφυγικό

Η Hellenic Catering ευνοήθηκε από το προσφυγικό καθώς είδε τον τζίρο και τα κέρδη της να ενισχύονται σημαντικά με την διάθεση των προϊόντων της στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων καθώς παρασκευάζει μπιφτέκια, άλλα κρετατοσκευάσματα, σάλτσες, dressings, γλυκά, παγωτά, σάντουιτς και είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Goody’s και μέσω αυτού στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Vivartia.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2017 οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,2% και ανήλθαν στο επίπεδο των 47,195 εκατ. ευρώ, από 46,18 εκατ. ευρώ το 2016. Ευνοήθηκαν, μεταξύ άλλων, από την υλοποίηση προγραμμάτων σίτισης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μαθητών δημοτικών σχολείων ενώ τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε επιστροφή προς την VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε ποσού 2 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε εκχωρηθεί το 2012 και αφορούσε απαίτηση της εταιρείας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 0,50 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 0,36 εκατ. ευρώ το 2016.

Την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εστιάζει στην εξυπηρέτηση των βασικών πελατών της, οι οποίοι είναι τα καταστήματα των αλυσίδων Goody’s – Flocafe – Everest και η ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων της σε μεγάλες κατηγορίες πελατών όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, πλοία, super markets, μεγάλους συνεργάτες, οργανισμούς για σίτιση κοινωνικών ομάδων καθώς και η εισχώρηση σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Επίσης σημαντικός στόχος τα τελευταία έτη αποτελεί η επιλεκτική συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα που αφορούν την μαζική σίτιση κοινωνικών ομάδων (πρόσφυγες, απόρους, μαθητές Δημοτικών Σχολείων κτλ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας