ΠΟΞ, Τάσιος

Επιστολή προς την ΚΕΔΕ, την οποία κοινοποιεί και στα Υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με την ζητεί να μεριμνήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων για την απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Η ΠΟΞ τονίζει πως έχουν περάσει 7 μήνες από την θέσπιση την σχετικής ρύθμισης και μέχρι σήμερα πολλοί Δήμοι δεν την έχουν εφαρμόσει και δείχνουν απροθυμία να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων. Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΞ προς την ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο ζήτημα της απαλλαγής των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Έχουν περάσει πάνω από επτά (7) ολόκληροι μήνες από τη θέση σε ισχύ της σχετικής ρύθμισης και ακόμα πολλοί Δήμοι δεν την έχουν εφαρμόσει, πιθανολογούμε δε πως ούτε και πρόκειται.

Όλα αυτά τα χρόνια οι επιχειρήσεις μας στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουμε τεράστια ποσά για δημοτικά τέλη, στηρίζοντας τα έσοδα των μελών σας, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να απολαμβάνουμε αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες. Πρόσφατα μάλιστα σπεύσαμε και, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, επανελέγξαμε τα τετραγωνικά των ξενοδοχείων μας και σας δηλώσαμε με ακρίβεια όλες τις τυχόν αποκλίσεις που υπήρχαν, με αποτέλεσμα τα έσοδά σας να αυξηθούν ακόμα περισσότερο – να πολλαπλασιαστούν. Τώρα που χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, τώρα που τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η βιωσιμότητά των ξενοδοχείων μας, με απογοήτευση βλέπουμε τους περισσότερους Δήμους να «σφυρίζουν αδιάφορα».

Δε ζητούμε χάρες. Ζητάμε το αυτονόητο. Από τη στιγμή που τα ξενοδοχεία μας δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και δεν επιβάρυναν τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, να μην επιβαρύνονται και αυτά με τα αντίστοιχα ποσά. Αυτή την αυτονόητη και ελάχιστη πράγματι βοήθεια θα έπρεπε να μας την παρέχετε ακόμα και αν δεν είχε προβλεφθεί νομοθετικά. Αντ΄ αυτού πολλά μέλη σας δεν δείχνουν διάθεση να εφαρμόσουν ούτε την ψηφισθείσα σχετικά διάταξη.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι εκθέσεις και τα ταξίδια. Ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του, οι οποίοι σήμερα χρειάζονται κάθε δυνατή βοήθεια. Χρειάζονται βοήθεια για να είναι εδώ την επόμενη ημέρα και να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο τους», καταλήγει η επιστολή της ΠΟΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας