Πράσινο φως για παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος στις ζυθοποιίες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, να παράγουν μηλίτη.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως -ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου- η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές για την παραγωγή και διάθέση ποτών από ζύμωση φρούτων.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά:

«Το δικαίωμα παραγωγής και εμφιάλωσης ποτών, που προέρχονται από την αλκαλική ζύμωση φρούτων, καρπών και γενικά γεωργικών πρώτων υλών, έχουν μόνο τα εργοστάσια παραγωγής ποτών από ζύμωση, δηλαδή τα ζυθοποιεία».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από μηλίτη, επιτρέπεται ακόμα η παραγωγή απίτη (ποτό που παράγεται με αλκοολική ζύμωση γλεύκους ή χυμού αχλαδιών), ποτού από ζύμωση ροδιού, δημητριακών, υδρομέλι, αφρώδους ποτού από ζύμωση και αεριούχων ποτών από ζύμωση.

Η απόφαση επιτρέπει, επίσης, την εμφιάλωση στην Ελλάδα ποτών από ζύμωση, που έχουν παραχθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε τρίτες χώρες και αποστέλλονται χύμα στην Ελλάδα. Η εμφιάλωση μπορεί να γίνεται και για λογαριασμό τρίτου, αλλά -σε κάθε περίπτωση- μόνο από ζυθοποιεία. Θυμίζουμε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον της για παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας