μονοπάτια, μονοπατιών Υμηττός

Ομόφωνα εγκρίθηκε, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η δημιουργία ενός άρτιου δικτύου μονοπατιών, πεζοπορικών και πολιτιστικών διαδρομών στον Νότιο Υμηττό. Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018 για την ανάδειξη και προστασία του Νοτίου Υμηττού.

Η παρουσίαση των μελετητών, από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας – Paths of Greece, έπεισε τους δημοτικούς συμβούλους στο σύνολό τους για τη χρησιμότητα αυτού του έργου και τα οφέλη που θα υπάρξουν για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την ίδια τη φύση και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Η πρόκληση της υλοποίησης παραμένει πλέον το μεγάλο «στοίχημα», το οποίο όμως τώρα φαίνεται πιο κοντά καθώς επικράτησε το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ των διοικούντων του δήμου.

Το πρωτοπόρο, πράσινο έργο, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τις διεθνείς προδιαγραφές και προοπτικές, τις ήπιες παρεμβάσεις και τη μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη φύση, τον πολιτισμό και το τουριστικό προϊόν του τόπου, δημιούργησε πολύ θετικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία και τελικά κατάφερε να ενώσει το σύνολο της δημοτικής αρχής και όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως παράταξης, έχοντας ως κινητήρια δύναμη, την προστασία του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος, την αειφορία και την ποιοτική επισκεψιμότητα. Με την ολοκλήρωσή του μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Αττικής, δίνοντας μάλιστα ώθηση στην επισκεψιμότητα, πέραν της περιόδου αιχμής.

Το δίκτυο μονοπατιών Νοτίου Υμηττού είναι ένα έργο που σε πρώτη φάση ανάπτυξης θα έχει μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα. Ενώνει σημεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συνδέει το βουνό με τον αστικό ιστό και παρέχει πολλά τμήματα με εύκολες πεζοπορίες. Για το μονοπάτι αυτό έχει καταρτιστεί επίσης σχέδιο προβολής και διαχείρισης σε βάθος πενταετίας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ταυτότητας, τη δημιουργία ιστοσελίδας και εφαρμογής, καθώς και την πιστοποίηση της διαδρομής με το μοναδικό σήμα παγκοσμίου εμβέλειας, το Green Flag Trails.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας