Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Σουσόκ Λιμ επισκέφθηκε το Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο Ζακύνθου, και ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον ιδρυτή του Μουσείου, πρώην υπουργό και βουλευτή, Αναστάσιο Λιάσκο.

Ο Πρέσβης της Κορέας, ο πατέρας του οποίου είχε πολεμήσει με τις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) εναντίον των εισβολέων, με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους Έλληνες που πολέμησαν μαζί με τους προγόνους του και δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο ζωντανή αναπαράσταση.

Ανακοίνωσε μάλιστα την επιθυμία και την πρόθεσή του, να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το μουσείο, όλοι οι παλαίμαχοι του πολέμου της Κορέας. Η κ. Χριστίνα Τετράδη, σύζυγος του ιδρυτή κ. Αναστασίου Λιάσκου και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Galaxy, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται το Μουσείο, είπε στον πρέσβη ότι θα παράσχει φιλοξενία σε όσους βετεράνους θελήσουν και μπορέσουν να το επισκεφθούν.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο:

 «Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψή μου στην Ζάκυνθο και ήταν έκπληξη για μένα να μάθω ότι υπάρχει μια τόσο καλή αναπαράσταση του πολέμου της Κορέας στο ιστορικό πολεμικό μουσείο. Νομίζω ότι οι Βετεράνοι του πολέμου θα θυμηθούν τις θυσίες και την αφοσίωση που έδειξαν στον πόλεμο χάρη στην οποία διασφαλίσαμε την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Οι Κορεάτες που θα έρθουν εδώ θα εκτιμήσουν την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης και τις θυσίες των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας. Αυτό είναι ένας ισχυρός δεσμός που θα ενώνει τις δύο μας χώρες. Πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό μουσείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας