Private-Aviation-Lounge

Η δημιουργία ενός Private Aviation Lounge στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης βρισκόταν από καιρό όχι μόνο στο μυαλό, αλλά και στους σχεδιασμούς κορυφαίων στελεχών και τουριστικών παραγόντων του νησιού. Βέβαια, μια σειρά από «ανοικτά» ζητήματα λειτουργούσαν ως άτυπα εμπόδια για την οποιαδήποτε εξέλιξη. Μέχρι που η ιδιωτική πρωτοβουλία αποφάσισε να πάρει την υπόθεση εξ ολοκλήρου στα χέρια της, κάνοντας –απλώς– ό,τι έπρεπε! Αποτέλεσμα; Στις αρχές της προσεχούς άνοιξης, να προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνιά του!

Private-Aviation-LoungeΠόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες και παρατηρητές των πολλαπλών δυστοκιών, των ατέλειωτων εμποδίων και της γραφειοκρατικής παράνοιας που θέτει το κράτος και ο εν γένει δημόσιος τομέας σε κάθε έργο, δράση είτε απόπειρα καν εκ μέρους κάποιου ενδιαφερόμενου. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένα ζήτημα ανατίθεται ή αναλαμβάνεται από αυτούς που πρέπει, οι οποίοι διαθέτουν γνώση, θέληση, επαφές και διασυνδέσεις, δίχως να… φοβούνται από «μη», «δεν» και «αλλά»; Πολύ απλά, δρομολογούνται τα ζητήματα, βρίσκονται λύσεις, παράγεται αποτέλεσμα! Με κόστος υποπολλαπλάσιο έναντι του συνήθως «απρόσωπου» δημόσιου τομέα.

Αυτό, λοιπόν, συμβαίνει με ένα έργο-όραμα ετών, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ποιοτικού, upscale τμήματος του τουρισμού που υποδέχεται η Κρήτη και δη ο νομός Ηρακλείου. Πρόκειται για το Private Aviation Lounge του αεροδρόμιου Ηρακλείου Κρήτης «Νίκος Καζαντζάκης», μια ιδέα που… τριγύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό κορυφαίων τουριστικών παραγόντων, με προεξάρχοντες ξενοδόχους πολυτελών συγκροτημάτων του νησιού, καθώς η δημιουργία του θα διευκολύνει και θα εξυπηρετήσει την «αφρόκρεμα» της πελατείας τους.

Πολύτιμη χείρα βοηθείας από τον αερολιμενάρχη

Στην προσπάθεια αυτή, κάτι παραπάνω από πολύτιμη θεωρείται η συνεισφορά του εκεί αερολιμενάρχη Γεωργίου Πλιάκα, ο οποίος με σειρά συντονισμένων και προσωπικών κινήσεων και ενεργειών κατάφερε να βρει και να διασφαλίσει το κατάλληλο ακίνητο μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), διευκολύνοντας ταυτόχρονα τη συνολικότερη διεκπεραίωση του έργου. Πρόκειται για ένα μικρό οικόπεδο που παραχώρησε το ΥΕΘΑ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην ανατολική πλευρά του αεροσταθμού, εκεί όπου σήμερα σταθμεύουν τα μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και τα αντίστοιχα αεραθλητικά.

Private-Aviation-Lounge

Τον συντονισμό του όλου έργου έχει αναλάβει ο Φώτης Κοκοτός, Γενικός Διευθυντής στο Elounda Real Estate Development, Διευθύνων Σύμβουλος στη Spatech Spa Consultancy, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Elounda SA Hotels and Resorts, αλλά και του ΣΕΤΕ, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Α.Ο. Γκολφ Κρήτης. Όπως ανέφερε αποκλειστικά στο tour-market.gr: «Πρόκειται για ένα project που θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υψηλής ποιοτικής στάθμης που παρέχουμε και δη σε ένα κρίσιμο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού, το οποίο και αφορά σε υψηλού εισοδήματος πελάτες. Σκοπός της όλης προσπάθειάς μας είναι να κατασκευάσουμε ένα κτίριο υποδοχής και αναχώρησης των ιδιωτικών αεροσκαφών.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για έναν μίνι-αεροσταθμό, ο οποίος θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, καθώς θα διαθέτει λ.χ. μηχανήματα ελέγχου αποσκευών, σαλόνι αναμονής, τουαλέτες, Wi-Fi κ.ά. Μάλιστα, θα λειτουργεί μόνο όταν απαιτείται από πλευράς κίνησης».

Ανεύρεση χορηγών για χρηματοδότηση του έργου!

Ένα από τα θέματα που στην αρχή φαινόταν πως θα αποτελούσε την κύρια πρόκληση για την πραγματοποίηση του έργου κατασκευής του VIP Lounge δεν ήταν άλλο από την ανεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων. Ο κ. Κοκοτός, ως συντονιστής του project, αναφέρει: «Η προσπάθειά μας για τη συγκεκριμένη κατασκευή συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας “άτυπης” ΣΔΙΤ, υπό την έννοια πως η ΥΠΑ θα επιβλέπει τις εργασίες των ιδιωτών που θα το κατασκευάσουν, ενώ δεν θα απαιτηθεί από την πλευρά της παρά ελάχιστοι πόροι –πρωτίστως για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό– και, εν συνεχεία, θα το παραλάβει για να το λειτουργήσει.

Το Private Aviation Lounge στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης «Νίκος Καζαντζάκης» αναμένεται να διευκολύνει και θα εξυπηρετήσει την «αφρόκρεμα» της πελατείας της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού.

Από την πλευρά μας, επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρούμε τους ανάλογους χορηγούς που θα συνέδραμαν οικονομικά στην προσπάθειά μας. Εξυπακούεται πως οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πολυτελείας είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να συμμετάσχουν, ωστόσο αυτοί δεν αρκούσαν από μόνοι τους. Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκαν κι άλλες επιχειρήσεις, αλλά και επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετώπισαν με θετικό πρίσμα το project της κατασκευής του Private Aviation Lounge. Κατάλαβαν από την αρχή πως επρόκειτο για μια αναγκαιότητα, και όχι κάτι το περιττό, στη συνολικότερη προσπάθεια εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, προσελκύοντας μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών ανώτερης ποιοτικής και οικονομικής στάθμης. Τα κέρδη είναι εμφανή και σίγουρα λειτουργούν προσθετικά, για όλους μας!»

Το Private Aviation Lounge θα λειτουργήσει πριν από το Πάσχα

Private-Aviation-LoungeΣε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη για το Private Aviation Lounge στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, ανέλαβε να την υλοποιήσει η εταιρεία «Νίκος Κουκουράκης & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί», ενώ συμμετέχει και η αρχιτέκτονας Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου. Όπως μας ανέφερε αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας Νίκος Κουκουράκης: «Το γραφείο μας ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη βάσει του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί το εν λόγω κτίριο. Γι’ αυτό και κάποιος παρατηρητικός μπορεί να διαπιστώσει πως έχει ένα όχι συνηθισμένο παραλληλόγραμμο σχήμα, ενώ πρόκειται για ένα απλό, μινιμαλιστικό κτίριο, με λιτές γραμμές, δίχως ιδιαίτερες εξεζητημένες ιδιαιτερότητες.

Ο σκελετός του θα είναι μια tailor-made μεταλλική κατασκευή, που θα “κοπεί” βάσει συγκεκριμένων διαστάσεων και σχήματος. Θα είναι ένα απολύτως μονωμένο κτίριο, με μεγάλες επίπεδες γυάλινες επιφάνειες, ενώ διαθέτει προσανατολισμό προς μία κατεύθυνση. Θα μπορεί δε να φιλοξενεί περί τα 15-20 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για μια τέτοια χρήση. Αυτή τη στιγμή προχωράμε κανονικά, καθώς έχουμε περάσει από τα στάδια της προμελέτης, αλλά και της αναλυτικής μελέτης, όπου διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες του όλου project και προέκυψε το απαιτούμενο κόστος για την υλοποίηση της κατασκευής του. Έχουμε θέσει ως στόχο οι εγκαταστάσεις να ξεκινήσουν να λειτουργούν επισήμως από την προσεχή άνοιξη, λίγο πριν από το Πάσχα, και ουσιαστικά την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν του 2019».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας