Προώθηση διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Την προώθηση διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας αλλά και την δημιουργία τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σε συνάντηση στη Σόφια.

Ο κ. Γιώργος Τζιάλλας ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στη Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση στη Σόφια, που διοργάνωσε η Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της βαλκανικής χερσονήσου, της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση που έγινε με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή και με στόχο τη δημιουργία τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια προωθώντας περαιτέρω τη διασυνοριακή συνεργασία συζητήθηκαν τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθούν τα επιμέρους τοπόσημα και προορισμοί που θα συμπεριληφθούν στην κοινή τουριστική διαδρομή.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη στενή συνεργασία για την υλοποίηση του σχεδιασμού της κοινής βαλκανικής τουριστικής διαδρομής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο και να εγκαινιαστεί στη Ρουμανία το Μάιο του 2019.

Τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιοχές που δραστηριοποιούνται στη δημιουργική βιομηχανία καθώς και οι πρωτεύουσες ή οι μεγάλες πόλεις των βαλκανικών χωρών θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την σχεδιαζόμενη τουριστική διαδρομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας