Ψηφιακή ανάδειξη

Εγκρίθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ το έργο «Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου Παξών» προϋπολογισμού 217 600 χιλ. ευρώ με συνδικαιούχους το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και τον Δήμο Παξών.

Το έργο σύμφωνα με τον δήμαρχο Παξών κ .Σπύρο Βλαχόπουλο αποτελεί απόδειξη για το πώς ο Δήμος μας αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάδειξης των πολιτιστικών μας μνημείων και των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού μας σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολιτιστικό περιβάλλον .

Με γνώμονα την ευκολότερη, πληρέστερη και πιο ορθή διαχείριση του Πολιτιστικού αποθέματος από τον Δήμο Παξών, παρουσιάστηκε η ανάγκη δημιουργίας μίας ενοποιημένης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης μέσα από την οποία και εισάγοντας δεδομένα μέσα σε αυτή μία φορά, η πληροφορία θα διαχέεται στου κατόχους φορητών συσκευών (IOS και Android) με ειδική εφαρμογή αλλά και σε όλους τους χρήστες που επισκέπτονται την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα.

Το προβαλλόμενο περιεχόμενο του οδηγού θα μπορεί να αλλάξει από το ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης που θα είναι πολύ εύκολο στην χρήση ακόμα για έναν αρχάριο χρήστη.

Τι προβλέπει το έργο αναλυτικά:

  • Δημιουργία πολιτιστικών οδηγών για την κάλυψη ειδικών αναγκών του έχοντας έτσι την δυνατότητα να δημιουργήσει πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου εφαρμογές ανά πάσα στιγμή.
  • Προσθήκη πολιτιστικών εκδηλώσεων προσθέτοντας περιγραφικά δεδομένα (κείμενο, αφίσα, κ.α.), χωρικές συντεταγμένες και τον χρόνο που θα γίνουν οι εκδηλώσεις προσφέρεται αμεσότητα στην πληροφόρηση διευκολύνοντας τα προβλήματα ενημέρωσης σε περίπτωση αλλαγών όπως π.χ. της ημερομηνίας των εκδηλώσεων κ.α.
  • Αξιοποιώντας την χωρική πληροφορία των σημείων ενδιαφέροντος θα δημιουργηθούν μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης διαδραστικές παιχνιδοποιημένες περιηγήσεις σε μορφή «αποστολών». Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται κίνητρα επίσκεψης σε συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος προσφέροντας ένα επιπλέον εργαλείο προβολής και προώθησης των περιοχών αυτών
  • Επιπλέον στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν 360 μοίρες πολιτιστικές περιηγήσεις που θα μπορεί ο χρήστης να τις παρακολουθήσει και να αλληλοεπιδράσει είτε με φορητή συσκευή (κινητό, tablet) είτε μέσα από τον υπολογιστή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας