ΕΛΟΠΥ, ημερίδα, ιχθυοκαλλιέργεια

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οργάνωσαν ημερίδα στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης AGROTICA, με τίτλο «Η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, βασικός πυλώνας ανάπτυξης».

Η θεματολογία της ημερίδας, που διεξήχθη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, κάλυψε όλα τα βασικά ζητήματα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας – περιβάλλον, ευζωία, αξία του κλάδου στην ελληνική κοινωνία, αειφορία, θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με παρουσιάσεις της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ, Αρμόδιας για την Αλιευτική Πολιτική, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, του Προέδρου της ΕΛ.Ο.Π.Υ. κ. Απόστολου Τουραλιά και των κ.κ. Γιάννη Πελεκανάκη, Γενικού Διευθυντή Συνδέσμου Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών,  Λεωνίδα Παπαχαρίση, Συντονιστή Επιστημονικής Επιτροπής ΕΛ.Ο.Π.Υ., Δρ. Μανώλη Τσαπάκη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Μαρίνας Πέτρου, Γενικής Διευθύντριας Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας ΥΠΑΑΤ.

Στην ομιλία του ο Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π.Υ., είπε, μεταξύ άλλων: “Aισθανόμαστε ενεργή, στην προσπάθειά μας, τη συνδρομή της Πολιτείας, η οποία εκφράζεται μέσω μιας ειλικρινούς, διαρκούς και αποδοτικής συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυναμική μας, γνωρίζουν τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στηρίζουν αποτελεσματικά την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια».

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων υπηρεσιών διαφόρων Υπουργείων, Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από όλη τη χώρα, των 23 εταιρειών-μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ. και συλλογικών φορέων Αλιείας.

Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΛ.Ο.Π.Υ. έχει δημιουργήσει την πιστοποίηση Fish from Greece που έχει σαν κύριο στόχο την εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και την ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος που έχουν τα φρέσκα ελληνικά ψάρια. Ο συγκεκριμένος τομέας, μπορεί να αποτελέσει δυναμικό κομμάτι, όχι μόνο για τον κλάδο των τροφίμων, αλλά συνολικά για την οικονομία της χώρας, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένης της υπεραλίευσης που έχουν υποστεί οι θάλασσες παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας