Η άμεση έναρξη της διαδικασίας του rebranding της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συνολικό «προϊόν» που θα είναι ικανό όσο και ελκυστικό ώστε να προσελκύει επενδύσεις στον χώρο της εστίασης, των ξενοδοχειακών υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων,  βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της νέας δημοτικής αρχής, η οποία ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του πετυχημένου μοντέλου λειτουργίας υπό τον Διονύση Χατζηδάκη, ως συγκριτικό πλεονέκτημα για το Παλαιό Φάληρο αποτελεί το παραλιακό μέτωπο που δρώντας ως άλλος άξονας θα είναι σε θέση να επιτρέψει την διεκδίκηση των χώρων που παραμένουν αναξιοποίητοι στα γεωγραφικά όρια του δήμου, με την ταυτόχρονη προώθηση αναπτυξιακών project. «Επιθυμία μας είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρισμό απ’ ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ταξίδια τύπου city break! Πιστεύουμε βαθιά πως καινοτόμες ιδέες, καλές πρακτικές και δυνατότητες, που εφαρμόζονται σε πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης, μπορούν και πρέπει να βρουν πεδίο εφαρμογής στην τοπική μας κοινωνία, να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ώστε το Φάληρο να αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει».

Όμως, η ανάδειξη και εκμετάλλευση της πόλης ως city break προορισμός δεν εξαντλεί το ενδιαφέρον του δήμου Παλαιού Φαλήρου από τουριστικής σκοπιάς, καθώς πρόθεση των στελεχών του είναι να καθιερωθεί και ως προορισμός συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού!

Στο επίκεντρο το παραλιακό μέτωπο

Κορωνίδα των σχεδιασμών αναμένεται να αποτελέσει η ανάδειξη, εκμετάλλευση και προστασία του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπου προγραμματίζεται η ριζική αναμόρφωση της παραλίας, η δημιουργία οργανωμένων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, καθώς επίσης και η ένωση των γειτονιών του Φαλήρου με τη θάλασσα! Ξεχωριστή έμφαση αναμένεται να δοθεί στην υλοποίηση ενός  καινούριας πνοής σχεδίου στάθμευσης και εν γένει πρόσβασης στον εμπορικό ιστό, το οποίο θα αποβλέπει στη δημιουργία χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες, αλλά και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Επιπροσθέτως, θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο “έξυπνου” φωτισμού για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα εγκατασταθούν WiFi hotspots σε κεντρικά σημεία της πόλης παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, η παράταξη του κ. Φωστηρόπουλου προγραμματίζει και την δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων για καινοτόμους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε ο εν λόγω δήμος να αποκτήσει και μια friendly tech διάσταση, που δύναται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο κ. Φωστηρόπουλος από το 1994 εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ έχει υπηρετήσει την πόλη του Παλαιού Φαλήρου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Διοίκησης – Οικονομικών, Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής, Αθλητισμού, Κοινωνικών Δομών και Δημοτικών Ιατρείων. Παράλληλα είχε διατελέσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια από τις πολύτιμες… παρακαταθήκες-προίκες του κ. Φωστηρόπουλου ήταν και το γεγονός πως από το 2013 μέχρι και σήμερα είχε θητεύσει και ως εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το Δήμο Π. Φαλήρου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας