Ρέθυμνο

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Ρέθυμνο, με τους καταστηματάρχες και τους λοιπούς φορείς να εντοπίζουν πεσμένη ζήτηση σε όλους τους υποτομείς του τουριστικού κλάδου.

Σύμφωνα με το ΑΜΕ-ΑΠΕ, οι επαγγελματίες του τουρισμού εκφράζουν την αγωνία τους από τα πρώτα δεδομένα που υπάρχουν για την τουριστική σεζόν που δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει. Σημειώνεται ότι οι αγορές την περίοδο των εορτών του Πάσχα δεν έσωσαν την κατάσταση επισημαίνουν οι έμποροι θεωρώντας, όπως λένε, πως οι πολίτες στέκονται μπροστά στις βιτρίνες και τα ταμεία των επιχειρήσεων διστακτικοί.

Όλα στο Ρέθυμνο όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο, έχουν άμεση σχέση με την πορεία του τουρισμού και αυτό το διαπιστώνει κανείς εύκολα από το γεγονός ότι μπορεί να τίθενται ερωτήσεις για την τοπική εσωτερική αγορά, οι απαντήσεις όμως που δίδονται, αφορούν στην πορεία του τουριστικού προϊόντος, στους επισκέπτες και τουρίστες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα που επικρατεί λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο νομός υστερεί σε αποτελέσματα αυτή την περίοδο, σε σχέση με πέρυσι. «Από ό,τι φαίνεται θα υστερήσει και για όλη την τουριστική περίοδο σύμφωνα με αυτά που διαβλέπουμε και σύμφωνα με τα μηνύματα που υπάρχουν από το εξωτερικό», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου των ξενοδόχων, και επισήμανε πως «ο Μάιος ήταν ο μήνας που τον θέλαμε διακαώς, αλλά δυστυχώς τον χάσαμε λόγω ανταγωνισμού. Δυστυχώς και για μας τους ξενοδόχους αλλά και για όλους τους τομείς που συμπαρασύρει το τουριστικό προϊόν, φαίνεται πως τον ανταγωνισμό δεν μπορούμε να τον αντέξουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας