Ρωσικό ενδιαφέρον για θεματικό πάρκο στα Μετέωρα

Ρωσικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για θεματικό πάρκο στα Μετέωρα, επένδυση που εάν πραγματοποιηθεί θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Αναλυτικότερα, σύμπραξη Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών μελετά επένδυση εκατομμυρίων ευρώ και η πρόταση αφορά στη δημιουργία θεματικού θρησκευτικού πάρκου στα ριζά των Ιερών βράχων των Μετεώρων, σε μια έκταση άνω των 250 στρεμμάτων, η οποία έχει ήδη αγοραστεί.

Η χρηματοδότησή της απαιτεί ίδια και ξένα κεφάλαια και για το λόγο αυτό έχει υπάρξει προσέγγιση με τη Ρωσική Εκκλησία και Ρώσους επιχειρηματίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και προώθησης του project.

Σημειώνεται ότι η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία θεματικού πάρκου, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης θα περιηγείται βλέποντας πως εξελίχθηκε το γεωλογικό φαινόμενο, πως εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι μοναχοί, ενώ θα έχει εκκλησίες κ.α..

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Ιερές Μονές των Μετεώρων αντιδρούν σθεναρά για την πραγματοποίηση της επένδυσης ενώ υπάρχει και το καθεστώς του ιερού χώρου που δεν επιτρέπει πολλές δραστηριότητες. Μένει να δούμε αν η επένδυση θα προχωρήσει από την θεωρία στην υλοποίηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας