Σύμφωνα με την Βρετανική κυβέρνηση, όλα τα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα εισάγουν εξοπλισμό 3D αποσκευών πριν από το τέλος του 2022.

Οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία θα ενισχύσει την ασφάλεια, θα επιταχύνει τους ελέγχους πριν την επιβίβαση και θα μπορούσε να τερματίσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις υγρών και φορητών υπολογιστών.

Ο εξοπλισμός, παρόμοιος με τους ανιχνευτές CT που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, εγκαθίσταται ήδη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Ο εξοπλισμός παρέχει μια σαφέστερη εικόνα των περιεχομένων μιας τσάντας, την οποία το προσωπικό μπορεί να μεγεθύνει και να περιστρέφει κατά τον έλεγχο.

Επί του παρόντος, οι επιβάτες που παίρνουν υγρά στις χειραποσκευές τους περιορίζονται σε μπουκαλάκια που δεν υπερβαίνουν τα 100ml, τα οποία πρέπει να επιδεικνύονται στο προσωπικό ασφαλείας σε μία ενιαία, διαφανή, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Τα όρια έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2006. Η απαγόρευση των υγρών στην καμπίνα επιβλήθηκε, όταν η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι είχε αποτρέψει σχέδιο ανατίναξης μέχρι και 10 αεροπλάνων με εκρηκτικά κρυμμένα σε φιάλες ποτών.

Ανακοινώνοντας τα νέα σχέδια, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι σαρωτές θα περιορίσουν την “ταλαιπωρία” για τους ταξιδιώτες και θα βελτιώσουν την ασφάλεια.

Με τη διευκόλυνση των ταξιδιών μέσω των αερολιμένων του Ηνωμένου Βασιλείου, ο νέος αυτός εξοπλισμός θα συμβάλει στην ενίσχυση του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν τα αεροδρόμιά μας στην εξασφάλιση της θέσης του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιου κόμβου για το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις“, πρόσθεσε.

Το Heathrow αποκάλυψε ότι ξοδεύει 50 εκατομμύρια λίρες για να αναπτύξει την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια. Είναι το πρώτο αεροδρόμιο της Βρετανίας που εγκαθιστά τον εξοπλισμό, τον οποίο τεστάρει από το 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, John Holland-Kaye, δήλωσε ότι θα κάνει τα ταξίδια με λιγότερα προβλήματα, προσθέτοντας ότι οι σαρωτές θα είναι σε θέση να δουν ποιο υγρό περιέχεται στις αποσκευές.

Οι σαρωτές πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Γραμματέας Μεταφορών, Grant Shapps, δήλωσε ότι ο νέος εξοπλισμός σημαίνει “ότι δεν θα χρειάζεται να βγάλεις τις κάλτσες και τα εσώρουχα σου από τη βαλίτσα ή το φορητό υπολογιστή για να ξεχωρίσει τα υγρά “.

Πρόσθεσε ότι για τις αλλαγές θα πληρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες, και όχι οι φορολογούμενοι.

Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από αεροδρόμια των Η.Π.Α., μεταξύ των οποίων το Hartsfield-Jackson της Ατλάντα και το O’Hare του Σικάγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας