ΣΔΞΑ, Έκθεση, Economist, ΣΕΤΕ, Marriott, COVID-19, ΠΝΠ, πανδημία, ΠΟΤ, κορονοϊός, τουρισμός, ΕΦΕΤ, UFI, απώλειες, μέτρα, ΞΕΕ, τουρισμό, ΦΕΚ, κορωνοϊός, brand, πρωτόκολλα

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που βιώνει ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής (ΣΔΞΑ) πήρε την πρωτοβουλία, να ξεκινήσει προσπάθειες παροχής στήριξης στους διευθυντές και τα στελέχη των ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΔΞΑ προχώρησε σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό και το τμήμα αντιμετώπισης βιολογικών κινδύνων της AG ADVENT, που είναι εξειδικευμένη εταιρεία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπαίδευσης και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ρίσκου στον κλάδο των ξενοδοχείων, της μαζικής εστίασης, των τροφίμων και ποτών. Κοινός στόχος της σύμπραξης αυτής, είναι η σωστή κατεύθυνση για μία περισσότερο ασφαλή και σωστή προετοιμασία των επιχειρήσεων για την επόμενη ημέρα. 

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος, ο ΣΔΞΑ αποφάσισε να παρέχει όλα τα σχετικά webinars δωρεάν. Εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πρώτα διαδικτυακά προγράμματα ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας, ενώ συνεχίστηκαν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Ο ΣΔΞΑ φιλοξένησε ως βασική ομιλήτρια την κα Αγνή Χριστίδου, διευθύντρια του ΞΕΕ, η οποία συντέλεσε καταλυτικά, ώστε όλα τα  ξενοδοχεία-μέλη του συλλόγου να λάβουν τις καταλληλότερες οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Η ομάδα της AG ADVEΝT υπό την επίβλεψη του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Νίκου Γδοντέλη, εξέτασε αρχικά ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των νέων υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας, ειδικός ρουχισμός, καθαρισμός) από τις πρώτες ημέρες που ίσχυσε η ΚΥΑ1881/29.5.20 και στη συνέχεια στα μέσα Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε  webinar με ανασκόπηση των δεδομένων των πρώτων 5 εβδομάδων λειτουργίας των ξενοδοχείων και προτάσεων για βελτίωση συνθηκών εργασίας κατά την εφαρμογή των μέτρων, την εξοικονόμηση κόστους, την περιβαλλοντική προστασία, την καλύτερη διασφάλιση υγείας προσωπικού, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες παρά τα μέτρα, κλπ.

Τέλος, τα webinars με τη βοήθεια και τεχνογνωσία του επιστημονικού συνεργάτη AG ADVENT προσέφεραν λεπτομερή καταγραφή  παρατηρήσεων και κρίσιμων συμπερασμάτων που συλλέχθηκαν από την πρώτη περίοδο της επανεκκίνησης του Τουρισμού, προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι καλυμμένες σε ελέγχους και νομικές απαιτήσεις δημοσίων φορέων, πελατών αλλά και προσωπικού. 

Τέλος ο  ΣΔΞΑ απέστειλε  στο ΞΕΕ με τη βοήθεια του επιστημονικού του συνεργάτη,  μια σειρά από προτάσεις  βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές οι προδιαγραφές τους, χωρίς όμως εκπτώσεις στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ οργανώνει νέο κύκλο webinars το επερχόμενο Φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας