Η Infobank Hellastat A.E. πραγματοποίησε μια νέα μελέτη με αντικείμενο τον κλάδο των τουριστικών υπηρεσιών, της οποίας τα αποτελέσματα φανερώνουν ξεκάθαρα ανοδική τάση. Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδοσοπούλου, Sectorial Studies Consultant, το 2018 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι τα έσοδα και οι αφίξεις του εισερχόμενου τουρισμού κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2018 οι αφίξεις των ξένων τουριστών στη χώρα αυξήθηκαν κατά 10,7%, φτάνοντας τους €30,1 εκ. τουρίστες, από €27,2 εκ. το προηγούμενο έτος. Επίσης, τα έσοδα του εισερχόμενου τουρισμού ενισχύθηκαν κατά 10,2%, αγγίζοντας τα €15,65 δισ., από €14,2 δισ. το 2017.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς και τα στοιχεία της κρουαζιέρας, τα παραπάνω ποσά διαμορφώνονται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα. Πιο αναλυτικά, οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών μαζί με τους επιβάτες της κρουαζιέρας ανήλθαν σε 33,07 εκ. τουρίστες, από 30,16 εκ. το προηγούμενο έτος. Ακόμη, όσον αφορά τις συνολικές εισπράξεις άγγιξαν περίπου τα €16,1 δισ., καθώς παρουσίασαν αύξηση κατά 10%.

Ακόμα, η έρευνα εξετάζει το κατά πόσον η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού έχει επηρεάσει την αγορά τουριστικών πρακτορείων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η άνοδος της επισκεψιμότητας της χώρας έχει ενισχύσει σημαντικά τον κλάδο των τουριστικών γραφείων. Παράλληλα, σημειώνεται και μια αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος είχε σημειώσει σοβαρή κάμψη κατά τη διάρκεια των περασμένων χρόνων της οικονομικής κρίσης, συμβάλλοντας ακόμα παραπάνω σε αυτή την ενίσχυση του κλάδου.

Όλα τα παραπάνω, έχουν ευνοήσει σημαντικά τα περισσότερα τουριστικά γραφεία, καθώς  παρουσιάζουν βελτίωση του κύκλου εργασιών τους. Ακόμη, το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα, αποσαφηνίζει πολλά θέματα που ταλάνιζαν τα τουριστικά γραφεία τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται προσδοκίες για πιο διαφανή και εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Γκουζέλος, διευθύνων σύμβουλος της Infobank Hellastat A.E δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός συνιστά βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτόν, να έχουν επωφεληθεί. Φυσικά, τα τουριστικά γραφεία συμπεριλαμβάνονται στις επιχειρήσεις αυτές, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες για τη διοργάνωση ταξιδιών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας