Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η ΒΙ.Κ.Η

Τρείς μήνες προστασία από τους πιστωτές της, πέτυχε να κερδίσει η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η., μέχρι την δικάσιμο της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μέσα στο συγκεκριμένο κρίσιμο διάστημα οι εμπλεκόμενες πλευρές η Τράπεζα Πειραιώς και η PQH (εκκαθαρίστρια των NPL’s της πρώην ΑΤΕ), θα συνεχίσουν τις επαφές με εν δυνάμει επενδυτές με το πλέον επικρατέστερο σενάριο να είναι εκείνο της υπαγωγής της ηπειρώτικης βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ για την θυγατρική της, Laky, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ζωοτροφών, προκρίνεται η υπαγωγή της στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Εφόσον προκριθεί το σενάριο της ειδικής διαχείρισης, η διαδικασία προβλέπει ότι θα οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος θα βγάλει σε πλειστηριασμό το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Από το τίμημα που θα εισπραχθεί θα πληρωθούν οι πιστωτές και εάν αυτό δεν επαρκεί, τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν.Εφόσον προκριθεί το σενάριο της ειδικής διαχείρισης, η διαδικασία προβλέπει ότι θα οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος θα βγάλει σε πλειστηριασμό το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Από το τίμημα που θα εισπραχθεί θα πληρωθούν οι πιστωτές και εάν αυτό δεν επαρκεί, τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν.

Σημειώνεται ότι τα πάγια της ΒΙ.Κ.Η. περιλαμβάνουν εννέα ακίνητα, με σημαντικότερο το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, έκτασης 11.633 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 43.093 τ.μ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις με ημερομηνία ισολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας