ΣΕΤΕ, μέτρα, ΦΕΚ

Την έμπρακτη υποστήριξή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρείχε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε μία πρώτη σειρά δράσεων και ενεργειών, στοχεύοντας σε μία γενικευμένη κινητοποίηση του ελληνικού τουρισμού.

  • Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ δώρισε 7 συσκευές αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, αξίας 140.000 ευρώ, ενώ 10 αναπνευστήρες ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, δώρισε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αξίας 200.000 ευρώ.
  • Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ΛΑΜΨΑ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 150.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και επιπλέον 150.000 ευρώ δωρεά της Laskaridis Shipping μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
  • Παράλληλα, Όμιλος Electra Hotels & Resorts δώρισε 5 αναπνευστήρες ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, αξίας 100.000 ευρώ.
  • Από την πλευρά της, η εταιρεία Goldair προχώρησε στη διάθεση ποσού 100.000 ευρώ, για την αγορά υγειονομικού υλικού και  ειδικών κλινών εντατικής θεραπείας.
  • Η εταιρεία Golf Residences A.E., με διακριτικό τίτλο PHĀEA RESORTS, δώρισε 3 συσκευές αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, αξίας 60.000 ευρώ, σε Νοσοκομείο της Κρήτης το οποίο θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.
  • Η Atrium Hotels A.E. διέθεσε 30.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, ενώ το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» προέβη στη δωρεά για την ενίσχυση του εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Τέλος, ο Όμιλος Ιωάννου (Intercontinental, Yes Hotels), μέσω του ΣΕΤΕ, δώρισε 100.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών που θα οριστούν από την Πολιτεία.

Τόσο ο ΣΕΤΕ, όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στο ΕΣΥ και στην εθνική προσπάθεια ενάντια στον κορονοϊό, το πράττουν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον τουριστικό κλάδο με το μέλλον για την φετινή σεζόν να διαγράφεται αβέβαιο και εξαιρετικά δυσοίωνη και με τα τουριστικά καταλύματα να παραμένουν κλειστά, έως το τέλος Απριλίου. Παρόλα αυτά ο κλάδος έδειξε και δείχνει έμπρακτα την στήριξή του στην εθνική προσπάθεια, ώστε να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατόν και με τις λιγότερες απώλειες από αυτή την περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας