Θεοχάρης ΠΟΤ

Στη διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της Τουριστικής βιομηχανίας που είχε ως αντικείμενο τις συνέπειες στον κλάδο από τον COVID 19 και πραγματοποίηθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ), συμμετείχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ομάδας του ΠΟΤ.

Ο κ. Θεοχάρης έθεσε ως κύρια προτεραιότητα την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και ως πρώτο μέλημα την αποζημίωση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, καθώς επίσης και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα. Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η συνέχιση της λειτουργίας τους, όσο και η διατήρηση της ικανότητας να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να δημιουργηθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ-πρωτοβουλία στην οποία θα συνδράμει και ο κ. Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ευρωπαϊκής ομάδας, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ θα αποστείλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας έγγραφο εργασίας ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού, Zurab Pololikashvili και σε αυτήν συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας, Dr.Fang Liu, Γενική Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, E. Reyes Maroto, Υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, Alexandrede Juniac, Γενικός Διευθυντής της  IATA, Adam Goldstein, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA και η Angela Gittens, Γενική Διευθύντρια της ACI.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Τουρισμού έχει ζητήσει και την επίσπευση της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ με σχετική επιστολή που απέστειλε στον Κροάτη ομόλογό του, καθώς η Κροατία βρίσκεται στην προεδρία της ΕΕ αυτή την περίοδο. Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη για το τέλος Απριλίου και ο Χ. Θεοχάρης ζητεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, λόγω των δραματικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στον τουρισμό η πανδημία, ώστε να συμφωνηθεί μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης του τουρισμού. Οι προτάσει που θα συμφωνηθούν κατόπιν θα πρέπει να εγκριθούν από την Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για να προχωρήσουν οι όποιες χρηματοδοτήσεις κλάδων και επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας