Στη Λαμία το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων διοργανώνεται φέτος το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων.

Όσοι βρεθούν 24-25 Μαΐου στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων παραγωγών τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Η διοργάνωση στόχο έχει την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα, και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εταιρία–μέλος του BASF «Ελλάς ΑΒΕΕ» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια μάλιστα έχει εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική της αρμοδιότητα τη συμμετοχή στις B2B συναντήσεις για τις γερμανικές εταιρίες, θέλοντας να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση του εξωτερικού εμπορίου.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που θα γίνουν την δεύτερη μέρα αφορούν προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, γλυκαντικά, μέλι και προϊόντα μελιού, αρωματικά φυτά, ξηρούς καρπούς κ.α., ενώ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των Γερμανών εισαγωγέων σε τοπικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Λαμιέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας