Στις 4 Μαΐου τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών

Θετικές είναι μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις που αφήνουν τα αποτελέσματα των πολύ σημαντικών stress tests που περνούν οι ελληνικές τράπεζες. Αυτό το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μιας και η επιτυχία της Ελλάδας στα stress tests θα βάλει την οικονομία της χώρας στην τελική ευθεία για την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης τον Αύγουστο του 2018.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests αναμένεται να γίνει τον Μάϊο με επικρατέστερη μέχρι στιγμής ημερομηνία την 4η Μαΐου ενώ οι διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν ενημερωθεί στο ραντεβού με τις εποπτικές αρχές στις 18 και 19 του τρέχοντος μήνα.

Όπως είναι αναμενόμενο την τελική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία η αγορά καθώς το θετικό πρόσημο των stress test θα δώσει το πράσινο φως για το χρηματιστήριο χωρίς ωστόσο η ολοκλήρωση τους να σημαίνει αυτόματη απεμπλοκή των τραπεζών από τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τις προσδοκίες της οικονομία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα κρίνουν και την αύξηση των καταθέσεων καθώς μια θετική έκβαση θα άρει τα capital controls και θα φέρει την επιθυμητή τόνωση στην αγορά.

Τέλος η ολοκλήρωση των stress tests θα επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρήσουν σε ομολογιακές εκδόσεις και έξοδο στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, κάτι που θα αποτελέσει και πρόλογο της γενικότερης εξόδου της χώρας μετά τον Αύγουστο, κάτι που θα φέρει νέα κεφάλαια και νέους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας