Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η γαστρονομία της Νάξου

Η γαστρονομία της Νάξου βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ εντυπωσιάζοντας την κοινή γνώμη.

Πιο αναλυτικά η Ναξιώτικη κουζίνα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο δεύτερο ξεχωριστό πραγματικά επεισόδιο για τη Νάξο που προβλήθηκε από το διεθνές δίκτυο του Nautical Channel, ένα κανάλι που εκπέμπει το σήμα του σε 40 χώρες από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία και που μεταδίδεται στην Ελλάδα μέσα από συνδρομητική πλατφόρμα και θα αναμεταδοθεί πολλές φορές τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό η προβολή του νησιού μέσα από ένα τέτοιο νησί μεγάλης εμβέλειας είναι κάτι πολύ σημαντικό.

«Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η γαστρονομία δεν είναι μόνο μία μορφή Τουρισμού αλλά το διαβατήριο για την προβολή κάθε πτυχής του πολυδιάστατου προϊόντος του προορισμού. Για το λόγο αυτό επιχειρούμε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τις δραστηριότητες, την αναψυχή, την χαλάρωση, το ρομαντισμό και όλες τις ομάδες-στόχους μας».Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η γαστρονομία της ΝάξουΑκόμα περισσότερες δράσεις για τον δήμο Νάξου

Πέρα από το συγκεκριμένο επεισόδιο για την γαστρονομία του νησιού, αυτή την εποχή γίνονται συντονισμένες δράσεις για την προβολή της Νάξου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκτενές άρθρο του βραβευμένου ταξιδιωτικού δημοσιογράφου και μέλους της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία και τον Οίνο, κ. Marc D’ Entremont, με  τίτλο «Η Συγκομιδή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων». Για την συγγραφή του ο Marc D’ Entremont ταξίδεψε δεκάδες χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες του σε γραφικά μέρη της Νάξου, μοντέρνες γεύσεις, αγνά υλικά, φιλόξενα πρόσωπα, διαχρονικές συνταγές και αμέτρητα μυστικά της κουζίνας.

Επιπλέον στο ίδιο ύφος αναμένονται και τα δημοσιεύματα σε κορυφαία Ιταλικά ταξιδιωτικά περιοδικά από την έμπειρη ταξιδιωτική συντάκτρια Cristina Gambaro που με τη συνδρομή εξειδικευμένου φωτογράφου, οργάνωσε ειδικές πολύωρες επαγγελματικές φωτογραφίσεις σε εστιατόρια, τυροκομεία και άλλες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων σε ανάλογο προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας