Συμφώνησαν Ryanair-πιλότοι για την καταστολή της απεργίας

Σε συμφωνία ήρθη η Ryanair με τους Ιρλανδούς πιλότους με σκοπό την καταστολή της απεργίας που είχε ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και κράτησε πέντε ολόκληρες ημέρες.

Θυμίσουμε ότι περίπου 100 πιλότοι της Ryanair, με έδρα την Ιρλανδία, συμμετείχαν σε πενθήμερη απεργία μέσα στο καλοκαίρι, με χιλιάδες επιβάτες να πλήττονται σε όλη την Ευρώπη, λόγω ακυρώσεων πτήσεων, καθώς 24ωρες απεργίες πραγματοποιήθηκαν και σε Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε μια προσπάθεια να καταστείλει την απεργία η low cost αεροπορική εταιρία απείλησε με απολύσεις χωρίς αυτό ωστόσο να κάμψει το ηθικό των πιλότων που ζητούσαν ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Το σωματείο πιλότων Forsa στην Ιρλανδία ωστόσο αναφέρει ότι επήλθε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Ryanair και προτρέπει τους πιλότους-μέλη του να ψηφίσουν υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας με την πλευρά της εταιρείας να αποσύρει την απειλή της για απολύσεις, εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία που έφτασε σε ολοκλήρωση μετά από μία μαραθώνια συνάντηση 22 ωρών.

Δεν θα γίνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, δήλωσε το σωματείο. Αφέθηκε όμως να εννοηθεί ότι η Ryanair πρόκειται να αποσύρει την απειλή της για απολύσεις, εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας